Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vrchol arogancie: Poklop zmizol aj spred budovy parlamentu!

Poklop pred budovou parlamentu Zobraziť galériu (2)
Poklop pred budovou parlamentu (Zdroj: Vladimír Labát, archív)

BRATISLAVA – Tak tomu sa povie sila. Potom, čo Slovenskom otriaslo viacero prípadov úmrtí a zranení kvôli chýbajúcim poklopom, včera zmizol jeden aj priamo pred Národnou radou. Pritom iba v utorok poslanci zamietli návrh zákona, aby sa krádež poklopu stala trestným činom.

Návrh trestnej zodpovednosti podal poslanec Alojz Hlina. V hlasovaní nakoniec neprešiel. Včera ráno však niekto ukradol poklop pred parlamentom. Viacerí poslanci, ktorí išli okolo, boli zhrození. Na prípad upozornil samotný Alojz Hlina, ktorý o tom informoval na svojom blogu. „Dnes zmizol kanalizačný poklop priamo spred budovy NR SR. Ľudia, ktorí ho zobrali, boli však uvedomelí a pri diere, ktorá ostala, zabezpečili človeka, ktorý bude dávať pozor, aby do nej nik nespadol,“ napísal na sme.sk.

Hlina je prekvapený, že zákon nepodporil vládny Smer, aj keď deklarovali, že ho schvália. Podľa Hlinu ostáva len veriť, že zlodeji poklopov, keď sú už pod ochranou vlády a parlamentu, budú aspoň natoľko zodpovední, že dieru, ktorá vznikne ukradnutím poklopu označia, prípadne niekoho poveria, aby ju strážil. „Poklop, ktorý bol odstránený spred budovy NR SR sa zhodou náhod dostal ku mne a ja, ako uvedomelý občan tejto krajiny sa ho pokúsim doručiť pani Laššákovej do poslaneckého klubu. V prípade, žeho odmietne prevziať, vrátim ho osobne na pôvodné miesto,“ uviedol s tým, že je ochotný návrh opäť podporiť, aj keď ho predloží vládna strana.

Poklop pred budovou parlamentu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Vladimír Labát, archív)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu