Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Neuveriteľné: Exšéfka pošty ovenčená zlatým padákom bohatšia o 850 tisíc eur!

Marcela Hrdá
Marcela Hrdá

BRATISLAVA – Pohľad na majetkové priznanie bývalej šéfky Slovenskej pošty Marcely Hrdej vyráža dych. Manažérka, ktorá pri svojom odchode dostala darček v podobe odstupného vo výške 178 tisíc eur, zarobila totiž vlani okrem krásneho odstupného neuveriteľných 667 tisíc eur. Mesačne jej na účet tak chodilo 70 tisíc eur. Obyčajní poštári môžu ticho závidieť.

Nominantka KDH pracovala v čele pošty 14 mesiacov. To, že nejde o žiadnu chudobnú ženu dokazuje aj majetkové priznanie, ktoré musela za minulý rok predložiť do Národnej rady. Podľa oficiálne zverejnených údajov vlastní Hrdá auto, dom, chatu a tri stavebné pozemky.

Oveľa zaujímavejšie sú však jej príjmy. Ako riaditeľka pošty dostala za sedem mesiacov 25 347 eur, čo je približne 3 500 eur mesačne.  Okrem toho si však stihla prilepšiť aj pomimo, ako to stíhala je záhadou. Za rok si však mimo kancelárie riaditeľky privyrobila 642 199 eur. Zaujímavé je aj to, že keď sa rodinkárskym spôsobom mala dostať na čelo pražského letiska, chválili ju vtedy ako mimoriadne pracovitú. Vraj do práce chodí ako prvá a odchádza ako posledná.  Celkovo však Hrdá spoločne so zlatým padákom mala vlani bohatý rok. Dokopy si polepšila až o 850 tisíc eur.

Po prevalení škandálu so zlatými padákmi vyzvalo KDH, ktorej nominantov sa to týkalo, aby odmeny vrátili. Dvaja členovia hnutia tak urobili, Hrdá sa však svojich tisícov vzdať nechce. A aby to nebolo málo, rodáčka z Topoľčian dostávala od pošty aj tučné príspevky na bývanie. Zdôvodnila to tým, že má trvalé bydlisko v Prahe, keďže predtým pracovala v hlavnom meste Českej republiky. Pošta nám do uzávierky výšku ubytovného nezverejnila.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu