Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšie odhalenie v kauze pošty: Okrem zlatého padáku platila Hrdej aj luxusný život!

Marcela Hrdá dostala byt aj s upratovačkou
Marcela Hrdá dostala byt aj s upratovačkou (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Neuveriteľné šafárenie s verejnými peniazmi sa Topkám podarilo odhaliť v prípade bývalej riaditeľky Slovenskej pošty. Tá mala totiž podľa našich zistení exkluzívny dodatok k pracovnej zmluve, podľa ktorého jej štátna akciovka platila náklady jej súkromného života. Okrem iného pravidelné cesty do Česka, upratovačku, zákroky na súkromnej klinike, luxusný byt či zahraničné dovolenky. Zdá sa teda, že medializované informácie o jej vesmírnom odstupnom vo výške 178 tisíc eur je len špičkou ľadovca. Netreba snáď ani spomínať v akej finančnej situácii sa samotná akciovka nachádza a aký plat berú radové poštárky.

Hrdá nastúpila do čela pošty ako nominantka KDH v rezorte, ktorý viedol šéf KDH Ján Figeľ, 30. marca minulého roka. Kým ju ministerstvo dopravy slávnostne predstavovalo verejnosti, potajomky podpísala s poštou dodatok k pracovnej zmluve, ktorý doteraz nemá v štátnej správe obdobu. Zmluva s názvom „dohoda o pôžitkoch“ obsahuje viaceré zaujímavé klauzuly. Okrem iného sa štátna akciovka zaviazala, že bude platiť Hrdej luxusný byt v Bratislave za 900 eur mesačne, pričom pošta vlastní apartmán v centre mesta, priamo nad centrálou hlavnej pošty na Námestí SNP.

Nitky k Čarnogurskému

Dôvod, prečo byt prenajala, môže byť oveľa jednoduchší. Stačí sa pozrieť, kto bol jeho majiteľom. Byt totiž vlastní istý David Bořuta, ktorý v obchodnom registri figuroval vo viacerých firmách s Ivanom Čarnogurským, bratom čestného predsedu KDH.  Navyše v  novostavbe Koloseum stojí prenájom dvojizbového bytu maximálne 600 eur, čiže takmer o polovicu lacnejšie.

Bořuta nám zložil telefón s tým, že má veľa práce a ozve sa. Čakali sme však márne, telefón už neskôr nedvíhal vôbec.

Za domácou stravou

Okrem bytu však šokujú aj ďalšie časti dohody o pôžitkoch pani Hrdej. Pošta sa totiž zaviazala, že riaditeľke bude preplácať raz týždenne cestu domov za rodinou. Aj keď je síce Hrdá Slovenka, trvalý pobyt má v českej Řitke. Každý týždeň tak štát platil Hrdej vyše 700 kilometrovú cestu s tým, že si mohla sama zvoliť, akým dopravným prostriedkom pôjde. Hrdá si nechávala preplácať bločky od benzínu.

Zdravie ošetrené

Aby to nebolo všetko a pani Hrdej sa náhodou nemálilo to, čo pošta ponúka tak významnej manažérke, ktorú predtým vyhodili kvôli škandálu z postu riaditeľky českej pošty, štátna akciovka prisľúbila, že bude Hrdej preplácať raz ročne aj dovolenku. Oficiálne sa tento bod volal „10-dňový zahraničný študijný pobyt“, na ktorý mala nárok raz ročne.  

Úsmevne už vyznieva fakt, že pošta platila Hrdej aj zdravotné zákroky. Zo zmluvy o pôžitkoch totiž vyplýva, že Hrdá mala nárok na uhradenie celoročnej zdravotnej starostlivosti, ako aj kompletné preplatenie nákladov v renomovanej súkromnej klinike.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu