Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Most-Híd a SMK si v stredu sadnú za rokovací stôl

Béla Bugár a Pál Csáky
Béla Bugár a Pál Csáky

BRATISLAVA - Predstavitelia strán Most-Híd a SMK si v stredu 30. mája sadnú za rokovací stôl. Ešte donedávna spolu nekomunikovali, teraz sa majú pozhovárať o prípadnej spolupráci v budúcoročných regionálnych voľbách. SMK má vraj v pláne otvoriť viacero tém, vrátane otázky vzťahu s maďarskou vládou, potvrdil šéf poslaneckého klubu Mostu-Híd László Solymos.

O spolupráci strany uvažovali aj pri tohtoročných parlamentných voľbách. Napokon k nej nedošlo. Most-Híd ponúkal členom SMK miesta na svojej kandidačnej listine, tí to však odmietli so slovami, že im nejde o "fleky na kandidátke". SMK mala záujem o koalíciu, Most-Híd ju odmietol. Podľa predsedu Bélu Bugára nielen pre percentá. "Ale aj preto, že od vzniku našej strany nás neustále označujú za zradcov. Pozrite si naše dočmárané billboardy. Nevedia sa zriecť útokov. Môžete mať koalíciu s takými, ktorí vás považujú za zradcov?" pýtal sa Bugár, ktorý pred voľbami uviedol, že Most-Híd s SMK nekomunikuje.

Ich dialóg podľa Bugárových slov ukončilo rozhodnutie SMK nerokovať s Mostom-Híd o spolupráci pred parlamentnými voľbami. Most-Híd v tohtoročnom hlasovaní uspel, v Národnej rade SR má 13 poslancov. SMK zostala už druhé volebné obdobie pred bránami parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu