Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prieskum šokoval: SDKÚ si za mesiac polepšila o vyše 100 %!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V prípade, že by sa parlamentné voľby uskutočnili začiatkom mája (3.5.-9.5.), ich víťazom by sa stal Smer-SD. Svoj hlas by mu dalo 46,3 percenta ľudí. Významný nárast medzimesačne zaznamenala opozičná SDKÚ-DS. Kým v apríli boli preferencie strany na úrovni 3,3 percenta, v máji to už bolo 6,9 percenta.

Naopak hnutie OĽaNO by volilo len šesť percent ľudí, v marcových voľbách to bolo pritom 8,55 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý sa realizoval na vzorke 1024 respondentov. Kým hnutie Igora Matoviča si v prieskume oproti aprílu pohoršilo o viac ako tri percentuálne body, KDH takmer rovnaký počet voličov získalo. V máji by mu svoj hlas dalo už 10,7 percenta oslovených ľudí.

Do parlamentu by sa okrem spomínaných strán dostali aj SaS (6,5 percenta) a Most-Híd (6,3 percenta). Blízko zvoliteľnosti sa pohybovala SMK, ktorá má podporu 4,7 percenta ľudí. Nasledujú SNS (3,3 percenta), ĽS - Naše Slovensko Mariána Kotlebu (1,7 percenta), Národ a spravodlivosť (1,4 percenta) a hnutie 99%-občiansky hlas (1,3 percenta). Posledné dve strany, ktoré by sa dostali nad symbolickú hranicu jedného percenta, boli podľa prieskumu Focusu KSS a Zmena zdola s 1,1 percenta hlasov.

Voliť by nešlo 15,5 percenta opýtaných respondentov a približne rovnaký počet nepovedalo, komu by dalo svoj hlas.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu