Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Pomýlená Matovičova poslankyňa: Posledný záber predtým, ako prešla k Ficovi!

Mária Ritomská z OĽaNO spolu s koaličným Smerom vyslovila dôveru vláde. Mala zlyhať technika. Zobraziť galériu (3)
Mária Ritomská z OĽaNO spolu s koaličným Smerom vyslovila dôveru vláde. Mala zlyhať technika.

BRATISLAVA – Parlament dnes vyslovil dôveru vláde! Medzi koaličnými poslancami, ktorí jednohlasne hlasovali za schválenie programového vyhlásenia vlády (PVV), sa však objavila aj čierna ovca opozície. Nová poslankyňa Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Mária Ritomská totiž zahlasovala spolu s 81 poslancami Smeru. Tá tvrdí, že jej zlyhalo hlasovacie zariadenie!

„Som si vedomá, že som hlasovala proti programovému vyhláseniu vlády, tento svoj názor som prezentovala aj počas rozpravy v parlamente. Zrejme zlyhalo hlasovacie zariadenie,“ poskytla Ritomská vyjadrenie médiám. Svojej poslankyne sa zastal aj šéf OĽaNO Igor Matovič. „Ritomská hlasovala proti, zlyhalo jej zariadenie, nemám dôvod jej neveriť,“ povedal novinárom s tým, že niektorí členovia jeho klubu sa pri hlasovaní zdržali a niektorí hlasovali proti.

Podľa Matoviča bol klub OľaNO pri hlasovaní o PVV paradoxne jednotný, pretože všetci hlasovali v súlade so svedomím a presvedčením. „Všetky ostatné kluby tak nehlasovali, takže neboli jednotné. My sme hlasovali, ako sme avizovali, že sa na návrhy nebudeme pozerať červenomodro, ale podľa toho, či je niečo dobré alebo zlé. Preto sa niektorí zdržali hlasovania,“ zdôraznil. V PVV je podľa Matoviča „kopa dobrých vecí“, ale nedôveruje ľuďom, ktorí by ho mali prezentovať.

Za PVV a tým aj vyslovenie dôvery kabinetu hlasovalo 82 zo 145 prítomných poslancov. Zdržalo sa ich osem, 53 členov parlamentu bolo proti a dvaja nehlasovali. Druhá vláda Roberta Fica tak bude môcť pokračovať vo vládnutí, parlament dnes kabinetu vyslovil dôveru.

Mária Ritomská (vľavo hore) tesne pred hlasovaním v parlamente.
Zobraziť galériu (3)
Mária Ritomská (vľavo hore) tesne pred hlasovaním v parlamente.  (Zdroj: Jan Zemiar)


Mária Ritomská tesne predtým, ako sa hlasovaním za programové vyhlásenie vlády pridala k Smeru.
Zobraziť galériu (3)
Mária Ritomská tesne predtým, ako sa hlasovaním za programové vyhlásenie vlády pridala k Smeru.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu