Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Matovičovci stratili jedného zo svojich členov: Kto vystúpil?

Mária Ritomská
Mária Ritomská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslankyňa Národnej rady SR Mária Ritomská vystúpila 28. októbra z klubu OĽaNO. Oznámil to dnes predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD). Klub OĽaNO tak má po novom 14 členov.

Keďže Ritomská je už nezávislou poslankyňou, automaticky stratila členstvo v Osobitnom kontrolnom výbore NR SR na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu. V osobitných kontrolných výboroch totiž môžu pracovať len poslanci, ktorí sú členmi klubov.

V parlamente sedí v súčasnosti 15 nezaradených poslancov vrátane členov SaS, ktorým pre nízky počet členov zanikol klub. Ritomská sa tak stala 16. nezaradenou členkou snemovne.

"Mária Ritomská patrí dlhodobo k najväčším parlamentným absentérom a najmenej aktívnym poslancom. Opakovane sme ju vyzývali, aby svoj prístup k výkonu mandátu zásadne zmenila, namiesto toho sa rozhodla radšej vystúpiť z nášho klubu. Toto jej rozhodnutie plne rešpektujeme," uvádzajú matovičovci vo svojom stanovisku.

Zdôrazňujú, že poslanci z ich klubu vykonávajú svoj mandát slobodne podľa svojho vedomia a svedomia. "Jediné, čo od poslancov dôrazne vyžadujeme, je, aby poslaneckú prácu vykonávali zodpovedne a zúčastňovali sa rokovaní a hlasovaní parlamentu," doplnili. V parlamente sedí v súčasnosti 15 nezaradených poslancov vrátane členov SaS, ktorým pre nízky počet členov zanikol klub. Ritomská sa tak stala 16. nezaradenou členkou snemovne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu