Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nechcem mať z SDKÚ malý modrý Smer, tvrdí Žitňanská

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská

BRATISLAVA - Kandidátka na šéfa SDKÚ-DS a súčasná podpredsedníčka strany Lucia Žitňanská ponúka riešenia, nie malý modrý Smer-SD. Z SDKÚ-DS mieni urobiť stranu, ktorá rieši problémy ľudí. "Chcem, aby SDKÚ-DS bola stranou, na ktorú si ľudia spomenú ako na prvú, keď potrebujú pomoc," píše na svojom blogu.

 Pripúšťa, že SDKÚ-DS dostala vo voľbách zaslúženú facku, o ktorú si koledovala spolu s celou pravicou. "Ľudia sú naštvaní. Naštvaní, že veci nefungujú," vysvetľuje. Žitňanská je presvedčená, že slušní ľudia, ktorí platia dane, majú nárok na normálne fungujúci štát, v ktorom sa im dobre žije. "Tieto požiadavky majú politici riešiť a toto je obsah mojej novej ponuky," uvádza v blogu.

Strana musí podľa nej ľudí viac počúvať, reagovať na ich problémy a zrozumiteľne komunikovať. Porozumieť ľuďom však podľa nej neznamená vystúpiť z auta, potriasť im rukou a kývať pri tom hlavou. "Nechcem žiadny malý modrý Smer," vyhlasuje. Zdôrazňuje, že SDKÚ-DS bola vždy stranou programu. Aj naďalej mieni ponúkať riešenia vrátane ťažkých reforiem zlepšujúcich život.

Žitňanská sa odmieta porovnávať s protikandidátmi šéfom Bratislavského samosprávneho kraja Pavlom Frešom a poslancom Viliamom Novotným. "Stačilo, že zahľadenosť do vlastných problémov a vzájomné hádky zničili našu vládu," zdôvodňuje v blogu. Strana podľa nej potrebuje reformátorov aj komunálnych politikov, dobrých rečníkov aj praktikov zo života. Žitňanská je presvedčená, že na opätovné získanie dôvery ľudí je potrebný dobrý tím a ona sa bude usilovať byť dobrou líderkou.

Šancu bude mať podľa nej každý, kto dokáže priniesť dobré riešenia. "Ale nepripustím, aby sme sa rozpadli na zbor sólistov, ktorí rečnia, akí sú iní a nevedia sa dohodnúť, či má byť šesťpercentná strana moderná alebo ľudová. Ako keby to dnes bolo dôležité," uvádza v blogu. Nové vedenie si SDKÚ-DS zvolí na straníckom kongrese 19. mája.

Žitňanská zdôrazňuje, že strana nemieni v opozícii politikárčiť kvôli nepodstatným veciam, ale zastrája sa dvíhať vláde latku. Upozorňuje tiež, že výsledkom tejto práce nemá byť to, aby mala v nasledujúcich voľbách SDKÚ-DS o sto voličov viac ako KDH. "Ale aby sme ľuďom spolu ponúkli normálneho slušného súpera dnešnej vlády," uzavrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu