Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strany vrazili do volieb 10 miliónov: Najviac minul Smer!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šesť parlamentných strán minulo na tohtoročné voľby necelých 10 miliónov eur. Najviac voľby stáli vládny Smer-SD, dal na ne vyše 3,3 milióna eur. Druhú najvyššiu čiastku, viac ako 2,6 milióna eur, minula opozičná SDKÚ-DS.

Stranu SaS vyšli voľby na takmer 1,2 milióna eur, Most-Híd na vyše 1,14 milióna eur, KDH na viac ako milión eur. Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) minuli vyše 546 tisíc eur.

Strany v záverečných správach o nákladoch na voľby uviedli aj svoje príjmy. Smer-SD si vzal úver vo výške jedného milióna eur. Iné príjmy neuvádza. KDH získalo na pôžičkách a daroch spolu 1.030.000 eur, pričom milión eur z toho tvoril úver. OĽaNO mali z pôžičiek 290 tisíc eur, Most-Híd mal k dispozícii 390 tisíc eur z darov. SDKÚ-DS mala príjmy takmer 2,2 milióna eur. Z toho dva milióny tvoril úver a zvyšok dary. Príjmy SaS boli 252 tisíc eur, pričom 200 tisíc boli pôžičky a dve tisícky dary.

Strany, ktoré tvoria súčasný parlament, minuli na voľby menej ako šestica subjektov z minulého volebného obdobia. Minulý zákonodarný zbor tvorili strany Smer-SD, SDKÚ-DS, SaS, KDH, Most-Híd a SNS. Tieto spolu na voľby v roku 2010 minuli viac ako 10,2 milióna eur. Najviac, cez 3,1 milióna eur dala SDKÚ-DS a najmenej, vyše 528 tisíc eur SaS. Dvojmiliónovú hranicu prekročil v roku 2010 aj Smer-SD, ktorý minul takmer 2,15 milióna eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu