Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Kaník: Budúca vláda má vyvolať ilúziu, že sa stará o občanov

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník

BRATISLAVA - Budúca vláda Roberta Fica (Smer-SD), ktorej zloženie dnes líder sociálnych demokratov predstavil verejnosti, môže byť lepšia ako vláda v rokoch 2006 až 2010, lebo bude jednofarebná a pod väčšou kontrolou. Uviedol to predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník s tým, že nová garnitúra si bude zrejme dávať väčší pozor na prešľapy.

"Ale myslím si, že nebude lepšia z hľadiska posunu Slovenska na vyššiu úroveň. Je to vláda, ktorá má vyvolávať ilúziu, že sa stará o občanov, ale najmä má plniť záujmy skupín, ktoré reprezentuje," zdôraznil Kaník.

Podľa jeho slov je to silne "biznis vláda", lebo viaceré veľmi dôležité a z hľadiska rozpočtu tučné rezorty sú obsadené ministrami s veľmi silným napojením na podnikateľské kruhy. "Na druhej strane niektoré rezorty, ktoré súvisia s ideologickými prioritami Smeru, najmä rezort práce, je obsadený človekom (Ján Richter, pozn. red.), ktorý počas celého života nerobil nič iné, len bol plateným funkcionárom strany. Najprv bol okresným tajomníkom KSS, potom plateným funkcionárom v SDĽ a následne Smeru. To značí, že to bude človek, ktorý bude stranícke videnie pretavovať do politiky rezortu a nedá sa očakávať odborný prístup na úrovni ministra. Jedine, že to budú zachraňovať pracovníci na nižších úrovniach," dodal Kaník, ktorý pôsobil vo vláde Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) ako minister práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu