Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fico sa podľa politológa pri zostavovaní vlády nemusí ponáhľať

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Predseda Smeru-SD Robert Fico nepotrebuje podľa politológa Ábela Ravasza pri zostavovaní novej vlády postupovať rýchlo. Ako uviedol Ravasz pre agentúru SITA, Fico si chce zachovať imidž umierneného politika.

„Politika, ktorý je profík a vie, čo robí. Je to z jeho strany taktika,“ povedal. Podľa neho niektoré mená musel vedieť Fico už dopredu, keďže sa o nich dozvedeli aj novinári.

Fico už potvrdil viaceré mená nových ministrov. Nie je však medzi nimi podpredseda strany a exminister Ján Počiatek, ktorý má podľa informácií agentúry SITA v novej vláde zastávať post ministra dopravy. „Počiatek nemá takú popularitu ako Marek Maďarič alebo Dušan Čaplovič. Počiatek mal imidž biznismena a zástupcu ekonomických skupín,“ domnieva sa Ravasz v súvislosti s tým, že Fico ako budúcich ministrov už verejne spomenul Maďariča i Čaploviča, ale Počiatka nie. Fico zatiaľ v médiách potvrdil, že ministrom financií bude Peter Kažimír, zdravotníctva Zuzana Zvolenská, diplomaciu bude viesť Miroslav Lajčák, školstvo Dušan Čaplovič, kultúru Marek Maďarič a rezortu vnútra bude šéfovať Robert Kaliňák. O týchto nomináciách ako prvá informovala agentúra SITA vo štvrtok 15. marca.

Predseda Smeru-SD minulý utorok avizoval, že už dnes bude známe kompletné zloženie vlády. V Smere-SD však majú čas do piatka, keď zloženie nového kabinetu formálne schváli predsedníctvo strany, ktoré bude rokovať v Banskej Bystrici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu