Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vo vláde bude Kaliňák, Počiatek a Čaplovič, o zvyšku sa ešte rozhodne

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico dnes po jednom v straníckej centrále rokoval s jednotlivými podpredsedami strany i kandidátmi na ministrov. Podľa známych informácií diskutovali o ich predstavách o uplatnení, ale aj na fungovanie jednotlivých rezortov.

Konkrétne nominácie by mali byť známe na konci týždňa, následne by ich malo na budúci týždeň formálne schváliť predsedníctvo.

Do vlády má namierené s určitosťou Robert Kaliňák. Či bude viesť rezort obrany, alebo vnútra, je stále otvorené. Kaliňák sa však nikdy netajil, že má bližšie k ministerstvu obrany. Do vlády sa má vrátiť aj exminister Ján Počiatek. Šéfovať by však nemal financiám, ale rezortu dopravy, pod ktorým má zostať aj koordinácia eurofondov, napriek pôvodným úvahám, že eurofondy bude spravovať samostatne jeden člen vlády. 

V kabinete by mal zasadnúť opäť aj Dušan Čaplovič. Jeho meno sa skloňuje pri pozícii vicepremiéra, ktorú zastával aj v prvej vláde Roberta Fica, ale aj pri ministerstve školstva. Práve o túto funkciu má záujem a má i podporu vo vedení strany. Kultúru by mal opäť riadiť Marek Maďarič, ale všetko bude záležať od rozhovoru s Ficom. 

Novým členom vlády sa má stať podpredseda strany Peter Kažimír, ktorý by sa ma stať ministrom financií. Šéfom úradu vlády by sa mal stať generálny manažér Smeru-SD Ján Richter. Jeho meno sa však skloňuje aj pri funkcii podpredsedu NR SR a predsedu poslaneckého klubu. Ponuku viesť rezort diplomacie opäť zrejme dostane Miroslav Lajčák. Ten si už dohodol s Ficom stretnutie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu