Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Volebná hojdačka v Levoči: Po prerátaní hlasov má menej primátor!

Milan Majerský Zobraziť galériu (2)
Milan Majerský

LEVOČA – Nový primátor Levoče Milan Majerský získal v júnových voľbách zrejme menej hlasov, ako jeho protikandidát Miroslav Vilkovský. Vyplýva to zo zápisnice Ústavného súdu, ktorý fyzicky prepočítal voličské hlasy z júnových opakovaných volieb.

V júni zdolal kandidát KDH Milan Majerský len o päť hlasov Miroslava Vilkovského zo Smeru-SD. Vilkovský podal podnet na Ústavný súd. Tvrdí, že voľby neboli čestné, pretože na nich vraj neprimerane dozerala polícia.

Predtým, ako Ústavný súd začal Vilkovského podnet analyzovať, pred svedkami fyzicky prepočítal hlasy. Oficiálne stanovisko zatiaľ nevydal, no svedkovia prepočítavania potvrdili, že Vilkovský má teraz o tri hlasy viac, ako Majerský.

„Vyzývam nelegitímneho primátora Levoče Milana Majerského, aby okamžite odstúpil z funkcie,“ tvrdí Vilkovský. „Vo voľbách prehral a primátorom sa stal iba vďaka pomoci svojich straníckych funkcionárov vo volebných komisiách,“ tvrdí.

Primátor Majerský oponuje tvrdením, že v hre sú ešte takzvané sporné hlasy. Ide o hlasovacie lístky, ktoré nie sú vyplnené celkom podľa pravidiel a Ústavný súd ich môže, ale aj nemusí uznať. „Na strane pána Vilkovského ich bolo 59, na mojej 43. Nevidím dôvod na to, aby som teraz prestal plniť svoj volebný program. Zatiaľ sa mi to darí míľovými krokmi,“ tvrdí Majerský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu