Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Miklošova manželka predala firmu: Kúpil ju podnikateľ z miliardového škandálu!

(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Po šestnástich rokoch podnikania v upratovacích službách sa manželka ministra financií Ivana Mikloša Jarmila rozhodla svoju púť ukončiť. Ako sa Topkám podarilo zistiť, dôvodom predaja spoločnosti Cinderella Family Servis mali byť spory s druhou spoločníčkou Jankou Červenákovou. Tú len v apríli minister odvolal z funkcie vedúcej služobného úradu. Zaujímavé však je, že Miklošovej firmu získal podnikateľ Anton Antaš. Jeho firma figurovala v škandále s upratovacím tendrom na ministerstve obrany.

Opäť sa raz potvrdilo, aké je Slovensko malé. Manželka ministra z SDKÚ totiž v júni predala firmu Antašovi, ktorý pôsobil v Ľavicovom bloku Jozefa Kalmana. Ten bol zase bývalým členom HZDS. Ľavicový blok sa v roku 2007 integroval do Smeru Roberta Fica. Predaj firmy, v ktorej pôsobila okrem Miklošovej aj Janka Červenáková, nasledoval po tom, čo sa Červenáková a Mikloš dostali do sporu o zákazky na ministerstve. Ona tvrdila, že problémom bola zmluva s IBM, kvôli ktorej bola v spore s Miroslavom MIkulčíkom. Ten odišiel kvôli škandálu s budovou daňovákov v Košiciach.  Mikloš ju naopak obvinil z toho, že podpísala nevýhodné dodatky s firmou Hewlett Packard. Odvtedy sa začali nezhody aj medzi konateľkami upratovacej firmy, ktorá začala mať dlhy v Sociálnej poisťovni. Osobné nezhody tak vyústili do predaja firmy.  

Zaujímavé však je, kto firmu získal. Antašovi vraj Miklošová ponúkla eseročku ešte v máji. Potvrdil nám, že rokovania boli úspešné, no nechcel prezradiť, koľko Miklošovej zaplatil. „Kúpil som majetkové práva, názov aj logo. Ponúkli mi to za dobrú cenu,“ povedal nám. Antaš však nie je neznámy človek na trhu s upratovaním. Jeho meno sa objavilo v médiách v roku 2008 v súvislosti s megaškandálom na ministerstve obrany. Vtedy boli pri tendroch na odhŕňanie snehu, upratovanie kasární a upratovanie vnútorných priestorov porušené viaceré zákony.

Zo strany verejnosti sa na ministerstvo zniesla vlna kritiky aj za to, že plánovalo dať iba na upratovanie jednu miliardu korún ročne. V konzorciu, ktoré sa o zákazku uchádzalo a ako jediné nebolo vyradené ministerstvom, mala byť aj firma Meton Slovakia. Práve v nej pôsobí Antaš. Spolupracovala pritom s firmou Slovclean, v ktorej figuroval Martin Borguľa zo Smeru. Kvôli škandálu vtedy odstúpil z funkcie minister a nominant Smeru František Kašický, ktorý následne dostal lukratívne miesto veľvyslanca pri NATO v Bruseli. Antaša sme sa pýtali aj na dlhy Miklošovej bývalej firmy, no on to nepovažuje za problém. (momentálny dlh). Prosím vás, prečo riešite také malichernosti? To sú drobnosti, že niekto dlží sociálke pár eur. Na také noviny, čo to píšu, by som zobral palicu a bil ich,“ reagoval. O politike sa však baviť nechcel. „Je to biznis. Čo je na tom zlé, že ľavicovo zmýšľajúci človek podniká?“ dodal Antaš.

 

  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu