Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ŠKANDÁL Miklošova manželka medzi dlžníkmi: Sekera štátu 5 tisíc eur!

Manželka ministra sa objavila medzi dlžníkmi štátu Zobraziť galériu (5)
Manželka ministra sa objavila medzi dlžníkmi štátu

BRATISLAVA – Polovička ministra financií Jarmila Miklošová, ktorá zrejme nepatrí medzi najchudobnejšie Slovenky, dlží Sociálnej poisťovni takmer 5 tisíc eur. Podľa najnovších údajov zverejnených v polovici februára figuruje medzi neplatičmi jej firma, ako aj ona sama. Navyše vo firme podniká s vedúcou služobného úradu rezortu financií.

Tento týždeň je to už druhá zlá správa pre Ivana Mikloša, po tom, čo sa jeho majetkom mala začať zaoberať aj finančná polícia. Podľa údajov zverejnených na stránke Sociálnej poisťovne dlhuje eseročka Cinderella Family Servis, ktorá podniká v oblasti upratovacích služieb, štátu 4 738 eur. Spoločníčka a konateľka Jarmila Miklošová navyše ako fyzická osoba ďalších 176 eur.

Politikova manželka sa bráni, že za jej dlhmi sú nezaplatené faktúry jej klientov. „Spoločnosť manželky pána ministra sa pri podnikaní stretáva s rovnakými problémami ako iné podnikateľské subjekty – napríklad aj so zlou platobnou disciplínou svojich odberateľov, ktorá následne vyvoláva druhotnú platobnú neschopnosť, a tá sa v niektorých obdobiach prejavuje aj neschopnosťou platiť svoje zväzky v lehote splatnosti,“ povedal nám hovorca Miklošovho rezortu Martin Jaroš. Podľa neho však už medzičasom záväzky firmy uhradila.

Sociálna poisťovňa tvrdí, že priebežne vymazávajú mená tých, ktorí si svoje záväzky uhradia. Firma ministrovej manželky však medzi dlžníkmi figuruje naďalej. „Keďže spoločnosť podniká nepretržite, nemožno úplne vylúčiť, že pre druhotnú platobnú neschopnosť sa v nejakom období opäť krátkodobo ocitne na zozname dlžníkov,“ nevylúčil Jaroš, že sa medzi dlžníkov Miklošova manželka opäť vráti.

Podľa hovorcu o osobnom dlhu 176 eur Miklošová ani nevedela. „Pokiaľ je táto pohľadávka oprávnená, pani Miklošová ju bez meškania uhradí,“ uviedol Jaroš s tým, že v budúcnosti sa bude Miklošová snažiť takýmto situáciám v čo najväčšej možnej miere predchádzať. „Hoci firma patrí manželke ministra, musí si sama a bez akéhokoľvek špeciálneho prístupu či protekčného zaobchádzania riešiť problémy súvisiace s podnikaním– tak ako ostatní občania,“ dodal Miklošov hovorca. Snažili sme sa osloviť manželku ministra aj osobne, v sídle spoločnosti v rodinnom dome v bratislavskej Petržalke sme ju však nezastihli. Kauza sa týka navyše aj samotného ministerstva. Druhou spoločníčkou v spomínanej firme je totiž Jana Červenáková, okrem iného aj vedúca služobného úradu v Miklošovom rezorte. K jej účasti v totmo škandále sa ministerstvo nevyjadrilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu