Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pán minister, to je odvaha: Hrozí mu atentát, on behá v centre!

Minister Daniel Lipšic behá na Palisádach. Už sa nebojí o svoj život? Zobraziť galériu (3)
Minister Daniel Lipšic behá na Palisádach. Už sa nebojí o svoj život? (Zdroj: Tip čitateľa, SITA)

BRATISLAVA – Minister vnútra Daniel Lipšic si koleduje o problém. Pred pár mesiacmi mu hrozil atentát, kvôli čomu bola zvýšená jeho ochrana. Dnes na to však akoby zabudol a pokojne si behá po úzkych chodníkoch na frekventovanej ulici v centre Bratislavy. Pán minister, už sa nebojíte?


Lipšica v žltom tričku a čiernych kraťasoch si náš čitateľ všimol pred troma dňami na Palisádach a nebolo to vraj po prvý raz. Spolu s ministrom si zašportoval aj jeho ochrankár, ktorý mu bol celý čas v pätách, na Lipšicovu bezpečnosť dohliadalo dokonca aj policajné auto. Ešte v máji sa totiž objavili informácie, že mu hrozí atentát, ktorého motívom mali byť politické dôvody, a preto došlo k zvýšeniu jeho ochrany.

Policajné manévre, posilnené hliadky či ochrankári v civile boli v tom čase bežným opatrením. „Na základe rozhodnutia Úradu na ochranu ústavných činiteľov bola ochrana ministra vnútra pred niekoľkými mesiacmi posilnená,“ odpovedal nám jeho hovorca Gábor Grendel. Zaujímavé je, že toto posilnenie podľa Grendela neviedlo k zvýšeniu nákladov. Napriek hrozbe atentátu sa však minister v ostatnom čase správa, akoby sa útoku na svoju osobu nebál a nerušene beháva po frekventovaných miestach.

Bezpečnostný analytik Milan Žitný je presvedčený, že celý rozruch okolo ministrovej bezpečnosti je prehnaný. „Myslím si, že všetko okolo toho je len bublina,“ povedal nám. „Keby prestal behať, bolo by to preňho zničujúce, keďže má sedavé zamestnanie,“ doplnil. Napriek tomu však pripustil, že by si mal na športovanie vyberať menej zaľudnené trasy. Navyše vdychovať výpary z áut jeho zdraviu určite neprospieva.

Minister vnútra Daniel Lipšic
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu