Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Spišiak sa hanbí a príde o polročné odmeny

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Policajný prezident Jaroslav Spišiak nedostane odmenu za prvých šesť mesiacov, aj keby si ju podľa podľa ministra vnútra zaslúžil. Ako dnes uviedol Daniela Lipšica, odmenu podľa zákona nebude môcť dostať, pretože je disciplinárne stíhaný za dopravný priestupok. Spišiak to označil za svoj najväčší neúspech vo funkcii a chybu, za ktorú sa hanbí. "To je moje najväčšie zlyhanie, ktoré som kedy spravil,“ vyhlásil.

Spišiak v utorok prekročil rýchlosť o vyše 30 kilometrov za hodinu, pričom ho prichytili policajti.

Spišiak už policajtov, ktorí ho zamerali radarom, pochválil. „Boli na úseku, ktorý bol vyhodnotený, že tam majú byť. Merali rýchlosť. Tento prípad oficiálne nahlásili,“ uviedol. Pokutu od nich nedostal, pretože nemajú na to kompetencie, ale prípad nahlásili ako mali nadriadenému.

Spišiak je rád, že unikla informácia o jeho priestupku, pretože bude potrestaný pred očami všetkých občanov.

 „Bude postihnutý rovnako ako ktorýkoľvek občan. Viete si predstaviť, že by pred rokom alebo dvoma zdokladoval policajt priestupok policajného prezidenta? Dôležité je, aby nikto nestál nad zákonom. Ponesie zodpovednosť ako každý iný vodič,“ uviedol Lipšic.

Niektorí verejní činitelia sa podľa neho pri spáchaní priestupku „vytáčajú“, že sa ponáhľali alebo ich sledovali. Druhý typ verejných činiteľov sa prizná a sú pripravení niesť zodpovednosť. Spišiak dostane podľa neho pokutu podľa predpisov disciplinárnym opatrením. O pokute rozhodne on ako jeho nadriadený.

Dodržiavanie predpisov v doprave je podľa Spišiaka dôležité pre bezpečnosť cestnej premávky. „Mrzí ma to. Snažím sa dodržiavať všetky predpisy. Nevybavujem si výnimky. Prekročil som rýchlosť o 33 km za hodinu,“ uviedol. Zároveň dodal, že sa pri prekročení rýchlosti nikam významne neponáhľal. Spišiaka zamerali policajti radarom v utorok.

Prekročenie rýchlosti považuje Spišiak za svoj najväčší neúspech vo funkcii. Priestupok spáchal presne rok od vymenovania za policajného prezidenta. „Spravil som chybu, za ktorú sa hanbím. To je moje najväčšie zlyhanie, ktoré som kedy spravil,“ vyhlásil Spišiak. Dodal, že svojím konaním dal zámienku na jeho negatívne hodnotenie niektorými ľuďmi. Policajtom, ktorí ho zamerali, Spišiak udelí odmenu - pochvalu za vzorný výkon služby, lebo si to zaslúžia.

Spišiak prekročil rýchlosť

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu