Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Galko vs. Baška: Hádajú sa o tanky, nadávajú si do trkvasov

Minister obrany Ľubomír Galko a jeho predchodca Jaroslav Baška Zobraziť galériu (2)
Minister obrany Ľubomír Galko a jeho predchodca Jaroslav Baška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovné útoky medzi bývalým šéfom ministerstva obrany Jaroslavom Baškom zo Smeru a súčasným ministrom silového rezortu Ľubomírom Galkom z SaS pokračujú. Baška je presvedčený, že Galko po ňom vlastne len prebral jeho strategický Model 2020, naopak Galko tvrdí, že Baška pre spoločnosť ani pre vojakov nespravil absolútne nič.

Po tom, čo Galko avizoval zrušenie tankového vojska a súboru Jánošík, ozval sa Baška. Ten vláde vyčítal, že po roku stále nemá plán, takzvanú Bielu knihu obrany. Rušenie tankov je zase len niečo vytrhnuté z kontextu, ako aj rušenie vojenského folklórneho súboru Jánošík. To vyzerá tak, ako keby celý rezort obrany s tým veľkým rozpočtom stál na tom, či bude alebo nebude vojenský folklórny súbor," reagoval.

Galko namiesto blogu siahol po Facebooku a v odpovedi pritvrdil. Bašku síce priamo nespomenul, ale zo súvislostí je zrejmé, o koho ide. „Najprv som myslel, že napíšem blog. Ale za blog mi ten trkvas nestojí, stačí status,“ začal zostra.

Nasledovali ironické narážky, Galko ho obvinil z toho, že si počas svojho fungovania na ministerstve nechával rezortný rozpočet pravidelne „rabovať a ošklbávať rozpočtovými opatreniami v prospech iných rezortov aj počas roka, keď ho mal už schválený.“

Šéf rezortu je presvedčený, že Baška za štyri roky nespravil pre vojakov ani pre spoločnosť absolútne nič. Zaklincoval to tým, že mu odporučil zaliezť do kúta. Som rád, že sa mi pán Galko neustále venuje. Ale konečne už po roku by sa mal začať venovať aj rezortu a samotným vojakom," odpovedal na Galkov status sms-kou.

Galkov status

Minister Ľ. Galko sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu