Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Adrenalín na ministerstve: Deti sa pobili s vojakmi, ďalší skúšali zbrane

Študent Detskej Univerzity Komenského na Ministerstve obrany SR. Zobraziť galériu (3)
Študent Detskej Univerzity Komenského na Ministerstve obrany SR. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Adrenalínový deň prežili študenti Detskej Univerzity Komenského. Šéf rezortu obrany Ľubomír Galko ich privítal na ministerstve so všetkými poctami ako členov zahraničnej návštevy, nastúpila aj čestná stráž a vojenský orchester. Neskôr však došlo aj k bitke medzi deťmi a vojakmi.

Hlavným bodom stretnutia ministra so študentmi bol rozhovor na tému vojenských uniforiem. Galko zúčastneným priblížil ich históriu i symboliku. „To, že mali vojaci rovnaké uniformy, malo v sebe viacero výhod. Jednak tie oblečenia boli lacné, lebo sa ich robilo väčšie množstvo naraz, ale zároveň, a to bolo najdôležitejšie, v bitke ste veľmi ľahko rozoznali, kto je priateľa kto je nepriateľ," poúčal deti.

Žiakov letnej univerzity čakal okrem samotného ministra aj bohatý sprievodný program. Pozrieť si mohli premietanie filmu o vojenských misiách a rozprávali sa s nimi aj účastníci operácií v Afganistane a Kosove. Na chlapcov a dievčatá čakali aj ukážky výstroja a výzbroje vojakov, ako aj príslušníkov Vojenskej polície.

Študenti Detskej Univerzity Komenského
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)


Neskôr došlo k cvičnému súboju medzi deťmi a vojakmi. Pochvaľovala si ho aj karatistka Katarína Chrapová (12) z Bernolákova. „Bolo to skvelé, úplne super – a už sa teším zajtra na letisko v Kuchyni,“ povedala po tom, ako zasadila vojakom údery aj kopy do ochrannej rukavice. Program pre deti sa už zajtra presunie do priestorov Leteckého krídla Kuchyňa.

Študenti Detskej Univerzity Komenského
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ministerstvo obrany SR)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu