Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Galko nebude Matoviča komentovať, o korupcii povie

Ľubomír Galko Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Minister obrany Ľubomír Galko (SaS) odmieta komentovať vyhlásenia nezávislého poslanca Národnej rady SR Igora Matoviča o údajnom úplatkárstve.

"Chcem vás ubezpečiť, že kedykoľvek, teraz aj v budúcnosti, v prípade, že budem mať informácie a budem chcieť informovať verejnosť prostredníctvom médií o korupcii kohoľvek, či už z radov politického spektra alebo kohokoľvek iného, tak to urobím sám," uviedol dnes minister.

Líder Obyčajných ľudí v rozhovore pre denník SME uviedol, že Galko vie o úplatkoch pri štátnych zákazkách. "Hovoril mi, že som naivný, keď si myslím, že ostatné koaličné strany neberú," povedal. Podľa neho mal minister hovoriť o praktikách koaličných SDKÚ-DS, KDH a Mosta-Híd. "Stále nechcem uveriť, že žijem v koalícii, kde strany majú svojich vyberačov, sú v nich financmajstri, ktorí spravujú čierne fondy," dodal Matovič.

"Ja si myslím, že mojich niekoľko trestných oznámení jasne dokumentuje, ako to myslím s korupciou," reagoval dnes Galko. Rezort obrany doteraz podal desať trestných oznámení, pripravuje už ďalšie. Všetky z nich doteraz súviseli výlučne s fungovaním rezortu obrany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu