Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zbabelec Uhliarik? Pred demonštrantami utiekol na dovolenku!

Demonštranti čakali na ministra zbytočne Zobraziť galériu (4)
Demonštranti čakali na ministra zbytočne

BRATISLAVA – Pred ministerstvom zdravotníctva sa diali veci. Stovky demonštrantov nelenili prejsť 180 kilometrov, aby protestovali priamo pred kanceláriou ministra Ivana Uhliarika. Ten si však užíval voľný čas na dovolenke v rodnom kraji.

Približne 350 ľudí z Hornej Nitry dnes zaplavilo priestranstvo pred budovou ministerstva zdravotníctva, aby upozornili na problémy rušenia lôžok a oddelení v tamojších nemocniciach. Petíciu, ktorú podpísalo vyše 40 tisíc občanov, chceli odovzdať priamo do rúk ministrovi, no toho sa nedočkali. Zamestnanci im totiž oznámili, že Uhliarik je na dovolenke. To aj patrične okomentovali pokrikmi "Hanba", "Fúj" a "Odstúpiť".Ako na zhromaždení uviedol primátor Partizánskeho Jozef Božik, občania okresov Partizánske a Prievidza si zaslúžia, aby vládni činitelia vedeli, že život občanov Slovenska nekončí za hranicami Bratislavy, ale ľudia žijú aj v regiónoch, kde je zdravotná starostlivosť na veľmi zlej úrovni.

Bôžik tvrdí, že minister sľúbil, že si petičné hárky prevezme osobne v Partizánskom. "Keďže neprišiel, prišli sme my za pánom ministrom, dnes má dovolenku, nemôže nás prijať, ale my mu odovzdáme petičné hárky aj za okres Partizánske aj za okres Prievidza so žiadosťou, aby opakovane prehodnotil svoje konanie," žiadal Božik. Nakoniec ho miesto Uhliarika prijal vedúci služobného úradu.

Keď sme zisťovali, kde sa minister dnes nachádza, jeho hovorkyňa Katarína Zollerová nám povedala, že odcestoval na sever Slovenska. Keďže minister pochádza z Námestova, je zrejmé, že bol pozrieť svoju rodinu. Pri jeho koníčkoch však nemožno vylúčiť, že v čase protestu si bol užívať aj plavbu loďou, poprípade obľúbenú cyklistiku. Čo robil v skutočnosti je zrejme tajné, pretože na naše konkrétne otázky, ako trávil dnešný deň, sme z ministerstva odpoveď nedostali.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu