Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Župan Frešo so zbraňou: Strieľal ako akčný hrdina

Politik si vyskúšal streľbu v lehu Zobraziť galériu (3)
Politik si vyskúšal streľbu v lehu

BRATISLAVA – Bratislavský župan Pavol Frešo si v piatok zaspomínal na svoje študentské časy. Po tridsiatich rokoch sa mu totiž pošťastilo si vystreliť.

Politik totiž otváral súťaž žiakov základných škôl, ktorá bola v Zámockom parku v Malackách. Ako prvý mal tú možnosť sa predviesť v streľbe zo vzduchovky. A keďže nemá zbrojný preukaz, na prvý pohľad bolo vidieť, že má zo streľby radosť. Na to, že ju držal po takej dlhej dobe, to zvládol na jednotku. Všetky štyri výstrely trafili svoj cieľ.

Mladí záchranári civilnej ochrany si okrem streľby zmerali sily aj v behu na 1 200 metrov, prechodom cez zamorené územie, v nasadzovaní ochrannej masky, orientácii pomocou kompasu, hasení požiarov či zdravotnej príprave. Podľa župana bolo cieľom preveriť kondíciu a schopnosti mladých záchranárov z celého kraja. „Pevne verím, že títo mladí a nádejní záchranári aj vďaka takémuto cvičeniu a vďaka všetkému, čo sa dozvedeli, raz v budúcnosti zachránia životy,“ vyhlásil. Z trinástich 4-členných družstiev zvíťazili nakoniec žiaci zo základnej školy v Senec kom okrese.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu