Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Saková podpísala memorandum s japonským výrobcom fotovoltických panelov

Denisa Saková Zobraziť galériu (2)
Denisa Saková (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

BRATISLAVA - Ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) chce na Slovensko pritiahnuť výrobu fotovoltických panelov japonskej spoločnosti Sekisui Chemical. S firmou v piatok počas návštevy Tokia podpísala memorandum o porozumení. V piatok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

archívne video

Ministerka hospodárstva Denisa Saková sa vyjadruje k 100 dňom vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Memorandum vytvára podľa rezortu hospodárstva predpoklady pre užšiu spoluprácu slovenskej vlády a spoločnosti predovšetkým pri nachádzaní rôznych podmienok pri vstupe na slovenský trh. Signatári sa zároveň zaviazali, že budú intenzívne kooperovať pri rozvoji výskumu a vývoja v tejto oblasti na Slovensku.

Saková podpísala memorandum s
Zobraziť galériu (2)

"Máme záujem nielen na tom, aby sme spoločne pracovali na rozšírení tejto technológie na Slovensku, ale zároveň chceme preskúmať aj možnosti umiestnenia výroby takýchto panelov u nás," uviedla Saková.

Rezort zdôraznil, že obe strany svojím podpisom memoranda vyjadrili ochotu začať rokovania o potenciálnom umiestnení výroby tejto technológie na Slovensku. "Výroba solárnych panelov tohto typu si podľa dostupných údajov nevyžaduje žiadne vzácne suroviny a jej rozšírenie by v budúcnosti mohlo prispieť k dekarbonizácii viacerých krajín Európy," uviedlo MH.

Viac o téme: Fotovoltické panelyMemorandumJaponskoDenisa Saková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu