Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ministerstvo dopravy podporí cestovný ruch v regiónoch sumou deväť miliónov eur

Oravský hrad
Oravský hrad (Zdroj: Stefan Garai)

ŽILINA - Ministerstvo dopravy (MD) SR podpísalo v utorok v Žiline s krajskými a oblastnými organizáciami cestovného ruchu (OCR) zmluvy o poskytnutí 8,85 milióna eur na projekty v cestovnom ruchu. Informoval o tom Martin Petro z odboru komunikácie MD SR.

Podľa štátnej tajomníčky rezortu dopravy Kataríny Brunckovej sú OCR kľúčové pri rozvoji turizmu v regiónoch. "Spájajú dôležitých hráčov cestovného ruchu z verejného aj privátneho sektora. Považujeme za dôležité podporovať regióny a ich rozvoj. Aj takto môžeme prispieť k väčšiemu množstvu turistov na Slovensku," priblížila.

Archívne video: Podnikatelia z cestovného ruchu predstavili päť základných požiadaviek

Podnikatelia z cestovného ruchu predstavili päť základných požiadaviek (Zdroj: TASR/František Iván)

Pozvali aj primátorov a starostov

Generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu MD SR Tomáš Ondrčka doplnil, že na stretnutie pozvali aj primátorov a starostov miest a obcí, ktoré ešte nie sú zapojené v systéme regionálnych OCR. "Chceli sme im ukázať, ako funguje spolupráca verejného a súkromného sektora a motivovať ich. Chceme rozširovať našu členskú základňu nielen o obce, ale aj o poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu," uviedol.

Zapojenie sa do systému má pre organizácie viaceré benefity, vrátane finančných. "Daň za ubytovanie, ktorú platí každý, kto prenocuje v našich hoteloch či penziónoch, sa totiž vráti späť do regiónu cez podporu rozvojových aktivít. Následne môžu prilákať ďalších návštevníkov," podotkol Petro.  Na Slovensku pôsobí osem krajských a 39 oblastných OCR. Pre rezort dopravy ide o dôležitých partnerov pri zvyšovaní návštevnosti turistických atrakcií a propagovaní Slovenska, dodal Petro.
 

Viac o téme: PodporaCestovný ruchMinisterstvo dopravy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu