Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo stranu Team Bratislava: Stojí za ňou Matúš Vallo

Mestská strana Team Bratislava
Mestská strana Team Bratislava (Zdroj: TASR – Dano Veselský)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra v piatok zaregistrovalo stranu Team Bratislava, za ktorou stojí primátor hlavného mesta Matúš Vallo i jeho najbližší tím. Vyplýva to z výpisu z registra politických strán a politických hnutí. Strana na svoj vznik vyzbierala 12.600 právoplatných podpisov.

"Ministerstvo vnútra nám potvrdilo, že sme splnili všetky zákonné náležitosti," uviedla splnomocnenkyňa prípravného výboru Margaréta Pavlovová. Zároveň avizovala, že v nasledujúcich týždňoch zorganizujú snem, na ktorom si zvolia predsedníctvo a schvália stanovy strany.

V strane okrem Valla figurujú aj súčasné bratislavské viceprimátorky Tatiana Kratochvílová, Lenka Antalová Plavuchová, mestský poslanec Igor Polakovič či organizátorka festivalu Atmosféra Margaréta Pavlovová. Všetci spomenutí sú členmi prípravného výboru. Strana združuje aj ďalších ľudí z mestskej komunálnej politiky i lokálnych aktivistov.

Team Bratislava, SaS a PS vytvorili koalíciu do jesenných komunálnych volieb

Team Bratislava, SaS a PS vytvorili koalíciu do jesenných komunálnych volieb (Zdroj: TASR – Dano Veselský)

Vallo, ktorý chce v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách obhájiť svoj post a opätovne kandidovať na bratislavského primátora, hovorí o Teame Bratislava ako o komunálnej strane. "Plánujeme kandidovať do mestského zastupiteľstva, do miestnych zastupiteľstiev, do Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) a tiež na starostov a starostky mestských častí," priblížil s tým, že chcú posilniť spoluprácu v hlavnom meste na všetkých jeho úrovniach.

Team Bratislava vytvoril koalíciu do komunálnych volieb s mimoparlamentným Progresívnym Slovenskom a parlamentnou stranou Sloboda a Solidarita. Strany spoločne okrem kandidatúry Valla podporia vo voľbách aj predsedu BSK Juraja Drobu, ktorý chce taktiež obhájiť svoju funkciu. Ako koalícia budú nominovať kandidátov aj na poslancov do krajského, mestského i miestnych zastupiteľstiev. Postavia tiež vlastných kandidátov na bratislavských starostov,  alebo ponúknu podporu súčasným starostom.

Viac o téme: Juraj DrobaIvan ŠtefunkoMatúš ValloTeam Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu