Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Aj Bratislava má svoje preteky kačíc

Aj Bratislava má svoje preteky kačíc
Aj Bratislava má svoje preteky kačíc

Už v roku 2008 sa Bratislava prvýkrát pripojila k mestám na celom svete, ktoré majú svoje Preteky kačíc. Prvý ročník zorganizovala Komunitná nadácia Bratislava a majitelia súťažiacich kačíc symbolickou kúpou svojej kačice prispievali na rekonštrukciu gotickej veže v Sade Janka Kráľa.

Od roku 2008 sme urobili veľký krok vpred: zatiaľ čo v prvom ročníku plávalo po Dunaji 284 kačíc, vlani už v Čunove súťažilo 1487 kačíc! Sme radi, že sa vlani našlo toľko ľudí, čo myslia aj na ostatných a kúpou svojej kačičky podporili verejnoprospešné aktivity. Tento rok sme do Pretekov kačíc zapojili 8 neziskových organizácií. Symbolickou kúpou svojej kačice prispejete na niektorú z nich – podľa vlastného výberu. Dnes si predstavíme štyri z nich:

 

1. Komunitná nadácia Bratislava - Jej poslaním je dlhodobo rozvíjať darcovstvo a dobré vzťahy medzi Bratislavčanmi, aby získali pozitívny vzťah k mestu a mali pocit spoluzodpovednosti za kvalitu života v ňom. Získané prostriedky budú použité na dlhodobé projekty nadácie Daruj knihu, Mladí filantropi - young4BA a Klub darcov.

 

2. Detský fond Slovenskej republiky - Jeho cieľom ochraňovať práva dieťaťa a pomáhať pri vytváraní ideových, koncepčných a materiálnych podmienok starostlivosti o deti a mládež. Realizuje projekt KONTO BARIÉRY, kampaň ABY DETI NEZOMIERALI, venuje sa projektom sociálnej prevencie a poradenstva: MIXáčik a MIXklub nízkoprahové centrá pre rodiny, pre deti a mládež. Ich cieľom je poskytovanie bezpečného, akceptujúceho a podporného priestoru pre neorganizované skupiny detí a mladých ľudí, tzv. „deti ulice“.

 

3. Domka, Združenie saleziánskej mládeže - Organizácia s viac ako 7 500 deťmi a mladými ľuďmi, je otvorená pre všetkých, ktorí túžia po priateľstve, rozvoji a silnom zážitku spoločenstva. Jej cieľom je výchova samostatných, angažovaných a solidárnych mladých ľudí. Svoje poslanie napĺňa najmä dlhodobou pravidelnou činnosťou v malých skupinách, ale aj množstvom regionálnych i celoslovenských aktivít.

 

4. MačkySOS - občianske združenie, ktoré sa zameriava na pomoc pouličným mačkám v núdzi. Má vybudovanú sieť domácich depozitov, kde tieto mačičky ošetrujú, liečia a socializujú a pomocou vlastnej webstránky im hľadajú nový domov. Združenie tiež realizuje kastračné programy za účelom predchádzania ďalšiemu množstvu neželaných a následne opustených, chorých a ranených mačiek.

 

O ďalších štyroch neziskových organizáciách zapojených do Pretekov kačíc si môžete prečítať zajtra alebo na www.pretekykacic.sk, kde si môžete svoju kačku aj adoptovať. Ktovie, možno práve tá Vaša bude najrýchlejšia, isté však je že každá kačka pomôže.

 

Tešíme sa na Vás 4. septembra 2010 v Areáli Divoká voda Bratislava – Čunovo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu