Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nominantka v kategórii Biznis - ALŽBETA KLEMPOVÁ

Alžbeta Klempová
Alžbeta Klempová

Podnikateľka, ktorá uviedla na trh biopotraviny s preventívnymi účinkami proti mnohým civilizačným ochoreniam. Vyštudovala Fakultu hospodárskej informatiky na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Jej kariéra nadobudla nový rozmer, keď sa v roku 2001 stala konateľkou spoločnosti K. K. V.-Union, zameranej na potravinársky priemysel a poľnohospodárstvo.

Po výrobe nápojov na základe zdravých prírodných prísad spustila inovatívnu výrobu zdraviu prospešných potravín na báze cereálií s preventívnymi účinkami voči obezite, cukrovke, nádorovým ochoreniam i ďalším chorobám. Novými hodnotnými produktmi chce pomôcť nielen chorým, ale ponúknuť zdravú výživu aj pre športovcov a ťažko pracujúcich ľudí v zdravie ohrozujúcom prostredí. Alžbeta Klempová má dcéru a žije v Dunajskej Strede.

„Najviac som pyšná na to, že dávame prácu stovkám ľudí v našom okolí a stále vytvárame nové pracovné príležitosti,“ hovorí o svojom poslaní podnikateľka s biopotravinami Alžbeta Klempová z Dunajskej Stredy.

 

Stravujú sa Slováci zdravo?

Podľa môjho názoru sa Slováci nestravujú zdravo, konzumujú príliš veľa bravčového mäsa a živočíšnych tukov, teda nie slaniny či bravčovej masti, ale rôzne tukové jedlá s obsahom majonézy. Vysoký podiel živočíšnych tukov majú aj niektoré syry či údeniny, negatívny vplyv na zdravie má aj vysoký príjem cukrov, pretože ak ich telo nespotrebuje napríklad pri pohybovej aktivite, ukladajú sa v podobe tukov. Rizikom je tiež obľuba sladených nápojov. Nezdravá strava negatívne vplýva na zdravie a vedie napríklad k chorobám srdca a ciev.

 

Na čo ste v podnikaní najviac pyšná?

Určite na to, že poskytujeme prácu stovkám ľudí v našom okolí a stále vytvárame nové pracovné možnosti. Vyplýva to aj z toho, že neustále rozširujeme výrobné činnosti, od pestovania základných surovín až po finálny výrobok. Zákazníkom ponúkame naše skúsenosti a schopnosti, chceme, aby produkty našej spoločnosti boli vždy spájané s ich maximálnou spokojnosťou.

 

Čo pre vás znamenajú pojmy úspech a peniaze?

Úspech pre mňa znamená zistiť, čo od života skutočne chcem, zistiť, ako to môžem dosiahnuť a naplniť svoje vytýčené ciele tak v práci, ako aj v súkromnom živote. Peniaze sú nevyhnutné pre život, ale nie sú všetko, sú aj iné dôležitejšie hodnoty, ako je rodina a zdravie.

 

Čo by ste robili, keby ste neboli podnikateľkou?

To je ťažká otázka, bola by som brokerkou na niektorej burze, buď finančnej, alebo komoditnej. Vždy ma to zaujímalo, už počas môjho štúdia na vysokej škole. Pravdu povediac na začiatku svojej kariéry som pôsobila na Komoditnej burze Bratislava ako brokerka.

 

Hlasujte formou prázdnej SMS na číslo 9962 alebo na stránke www.slovenkaroka.sk

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu