Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Donovaloch cez víkend vyvrcholila O2 Snowboard tour!

Víťaz pretekov Ján Nečas
Víťaz pretekov Ján Nečas

BRATISLAVA/DONOVALY - Do tretice všetko dobré alebo aj na Donovaloch opäť vládli Česi. Na stupienok víťazov v profi pretekoch sa na svahoch Park Snow Donovaly postavili tí istí jazdci, ktorí ovládli Kubínsku hoľu! Samozrejme, nechýbala ani Zuzana Fialová so svojou nadáciou Fialka či večerné koncerty kapiel Swan Bride, Lavagance a Polemic.

Úspechy v profi kategórii zožali podobne ako pred týždňom na Kubínskej holi - hostia zo susedných Čiech. Cenu za absolútne víťazstvo i best trick si odniesol Jan Nečas (GNU, Quiksilver, DC) a jeho neuveriteľný Frontside 1080. Na druhom mieste v profi pretekoch skončil Jan Zajíc (Horsefeathers, Nitro, VZ, Jagermaister, Ollie shop, Red Bull) a slušné tretie miesto si vybojoval Matej Novák (Quiksilver, Libtech, DC, SP, BERN). Až na štvrtom mieste skláňal hlavu pred úspechmi našich západných susedov majster SR Matej Matys. Piate miesto obsadil Čech Martin Kaňurek a šiesty skončil Jakub Honcz z Poľska.

Na prvých troch priečkach to teda bolo "cez kopirák", úplne iné veci sa však diali na svahu mimo súťaží a po pretekoch na pódiu. Herečka Zuzana Fialová a olympionik Rado Židek svojimi kúskami na svahu zabávali všetkých prítomných a hudobné skupiny zasa pravdepodobne odohrali svoje najmrazivejšie koncerty, k večeru klesla teplota až na -11°C.

Hlavným cieľom projektu O2 Snowboard tour je spopularizovať tento krásny šport a dať šancu každému, aby ho aspoň vyskúšal, ani zďaleka nie je len o pretekoch profesionálov. Práve naopak, každý týždeň vždy od stredy do piatka počas celého dňa ponúkol O2 Rookie camp všetkým mladým možnosť naučiť sa snoubordovať pod dohľadom licencovaných inštruktorov. Rovnako ponúkal šancu pre skúsenejších jazdcov zdokonaliť sa vo freestyle disciplínach pod taktovkou päťnásobného majstra Slovenska Mateja Matysa, najlepšej súčasnej slovenskej snoubordistky Barbory Števulovej, Martina "Rybu" Rybanského, Martina "Rohaja" Nemčeka, Tomáša "Pstrunu" Hrnčiara a ďalších skvelých slovenských jazdcov. O2 Rookie Camp bol zdarma pre všetkých zákazníkov O2 a tých najlepších čakali aj vecné ceny.

 

Všetky informácie aj kompletné pestré fotogalérie nájdete na oficiálnej webstránke podujatia: www.o2snowboarding.sk

 

O2 snowboard tour, Park Snow Donovaly - výsledky:

Profi contest:

1 . Jan Nečas, ČR (GNU, Quiksilver, DC)

2 . Jan Zajíc, ČR (Horsefeathers, Nitro, VZ, Jagermaister, Ollie shop, Red Bull)

3 . Matej Novák, ČR (Quiksilver, Libtech, DC, SP, BERN)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu