Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Od septembra do konca roku poputuje po Slovensku 10 filmových klenotov

Biela stuha
Biela stuha

Putovná prehliadka Projekt 100-2010 predstaví od septembra do konca roku divákom na celom Slovensku desiatku filmov pre gurmánov. Svätá tráva – najnovší film svetoznámeho poľského režiséra Andrzeja Wajdu bol nakrútený na motívy poviedky J. Iwaszkiewicza a prinesie dojemný príbeh o krehkej hranici medzi realitou a filmom, medzi životom a smrťou.

Maďarský film noir Muž z Londýna nakrútil v roku 2007 režisér známy svojou originalitou Béla Tarr, okrem iných filmov autor sedemhodinovej snímky Satanské tango. Prinesieme aj víťaza MFF Cannes 2009 – Bielu stuhu Michaela Hanekeho a najnovší film Woodyho Allena Užívaj si, ako sa len dá, v ktorom sa Allen vracia do svojho milovaného New Yorku.

Svojrázny príbeh vzťahu mladíka a ženy v pokročilom veku odhalí film Hala Ashbyho Harold a Maude z roku 1971. Podľa filmových novinárov je film Fish Tank úspešnej režisérky Andrey Arnoldovej najlepším britským filmom roku 2009. Rozpráva príbeh tínedžerky Mie, ktorej život zmení milenec jej matky.

Pre milovníkov klasiky zasa uvedieme čiernobielu snímku Harolda Hawksa z roku 1946 – vo filme Hlboký spánok sa po prvýkrát na plátne predstavil šarmantný detektív Philip Marlow v podaní Humphreyho Bogarta.

Film Zahraj to znovu, Sam bol nakrútený podľa scenára Woodyho Allena, ktorý si v ňom aj zahral a Zmluva s vrahom severského filmového mága Akiho Kaurismäkiho z roku 1990 prinesie príbeh muža, ktorý si najal nájomného vraha, aby mu pomohol skoncovať s vlastným životom.

 

Viac sa o filmoch a celom podujatí dočítate na stránkach filmových klubov www.asfk.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu