Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pôjde nakoniec Rusko do väzby? Už zajtra sa tým bude opäť zaoberať súd

Pavol Rusko
Pavol Rusko (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava II bude v pondelok rozhodovať o návrhu na rozšírenie dôvodov väzby pre exministra hospodárstva a bývalého riaditeľa TV Markíza Pavla R.

„Je možné potvrdiť skutočnosť, že dozorový prokurátor žiadal osobitným návrhom rozšírenie dôvodov väzby. Avšak bližšie sa k uvedenému návrhu v súčasnosti vyjadrovať nebudeme, nakoľko tento ešte len bude predmetom rozhodovania súdu,“ uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Michal Šúrek. Okresný súd Bratislava II už v októbri minulého roku rozhodol o väzobnom stíhaní Pavla R. ktorý čelí obvineniu z objednávky vraždy. Krajský súd v Bratislave ho však v novembri nariadil prepustiť.

Polícia bývalého ministra hospodárstva a podnikateľa Pavla R. zadržala v pondelok 23. októbra 2017 v súvislosti s obvinením z objednávky vraždy. Vyšetrovatelia v tomto prípade už vypočuli spoluobvinených v tejto kauze, konkrétne Mikuláša Č., Miloša K. aj Róberta L. Všetci traja spoluobvinení v tomto prípade sú buď vo výkone trestu, alebo väzby, pričom sú spájaní s pôsobením v zločineckých skupinách. Pred vyšetrovateľom v tomto prípade vypovedali tiež napríklad bývalá manželka Pavla R. Viera, asistentka expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová, Ján Kán, podnikateľ Marián Kočner, šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a ďalšie osoby.

Bývalý šéf TV Markíza Pavol R. je podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Prípad rieši Národná kriminálna agentúra, podľa medializovaných informácií boli podnetom informácie od Mikuláša Č., ktorý si odpykáva doživotný trest. Pavol R. obvinenia odmieta.

Viac o téme: VäzbaSúd BratislavaPavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu