Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nad podnikateľkou Evou sa zmráka: V prípade objednávky vraždy manžela poslední svedkovia

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Výsluchom dvoch posledných predvolaných svedkov bude pokračovať v pondelok na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku pojednávanie s Češkou Evou Z., ktorá je obžalovaná z objednávky vraždy manžela. Potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Predložiť by sa mali aj listinné dôkazy. Hovorkyňa dodala, že na súde by sa malo v pondelok rozhodovať aj o prípadných ďalších návrhoch procesných strán.

Česká podnikateľkou Eva Z. je obžalovaná z objednávky vraždy manžela Ľudovíta. Vraždu si podľa obžaloby objednala 15. januára 2014 u Martina A. a zaplatiť za ňu chcela 50 000 eur. Proces sa začal tohto roku vo februári. Eva Z. sa cíti nevinná, odmietla dohodu o vine a treste, ale aj vypovedať. Na súde vo februári preto čítali jej skoršie výpovede. V nich zdôraznila, že z vraždy manžela by nemala žiaden finančný a ani iný prospech. Podľa nej by za tým mohol byť korunný svedok Martin A., ktorému požičala peniaze, nevrátil ich a chcel ešte viac, alebo manžel. Priznala, že sa v tom čase odcudzili, a to asi preto, že on pracoval v Žiline a ona v Trenčíne. Obžalobu podľa jej advokáta považujú za nedôvodnú a budú sa snažiť preukázať jej nevinu. 

Podľa prokurátora motívom vraždy bolo získanie manželovho majetku. Eva podľa prokurátora na vraždu zabezpečila krátku zbraň, no keďže sa jej nepodarilo zohnať strelivo, vraždu odložili o týždeň. Neskôr Martinovi A. povedala, že zbraň je nefunkčná a manžela má zaškrtiť. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo, ktorým mal vraždiť. Manžela plánovala potom po dvoch rokoch vyhlásiť za nezvestného, a tak získať zvyšok domu. Martin vec oznámil polícii a je korunným svedkom. Dôvodom, prečo sa chcela zbaviť manžela, je podľa korunného svedka to, že nechcela „živiť darmožráča“. 

Polícia Evu zadržala 24. januára minulého roka. Sudca ju vzal do väzby 27. januára. Tam žena zistila, že je tehotná. V auguste ju vo vysokom štádiu tehotenstva z väzby prepustili. V septembri 2014 žena porodila dcérku. Momentálne je na materskej dovolenke, žije v Čechách s priateľom, s ktorým má dieťa.

Viac o téme: VraždaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu