Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kľúčového svedka v prípade prania špinavých peňazí dobodali na dovolenke: Mesiac pred rozsudkom!

Kľúčový svedok vo veľkom prípade Antonio Papaleo sa stal terčom brutálneho útoku. Zobraziť galériu (3)
Kľúčový svedok vo veľkom prípade Antonio Papaleo sa stal terčom brutálneho útoku. (Zdroj: internet)

KATA - Medzinárodným zločinom, do ktorého je zapletený slovenský podnikateľ Juraj Jariabek, sa bude súd v Hong Kongu najbližšie zaoberať 12. augusta. Minulý týždeň kľúčového svedka, talianskeho investigatívneho novinára Antonia Papalea (44), ktorý je už pod ochranou polície, na dovolenke v Thajsku napadli a chceli okradnúť neznámi útočníci.

Papaleo sám z nemocničného lôžka priznal, že nevie, či útok súvisel s jeho svedectvom alebo išlo o náhodné násilie. Obyvatelia v tejto oblasti tvrdia, že deviati muži, ktorí ho napadli počas jazdy na motorke, boli pod vplyvom drog. Polícii sa podarilo siedmich zadržať.

S Papaleom sa na motorke viezla Ruska Inna Sifononová, ktorú lupiči zhodili na zem. Kľúčový svedok vo veľkom prípade sa s nimi následne pobil o svoje cennosti a doklady. Agresori ho dvakrát bodli hlboko do brucha, počas nevyhnutnej operácie prišiel o slezinu. „Polícia povedala, že nič podobné sa predtým nikdy nestalo. Útok šialeného gangu tu nie je bežný,“ povedal Papaleo v súkromnej a políciou stráženej nemocničnej izbe.

Minulý mesiac tento televízny reportér, ktorý ešte v minulom roku prišiel za Jariabkom predstierajúc, že je závislý od alkoholu a drog, svedčil na okresnom súde v Hong Kongu. Jariabek je obvinený z medzinárodného prania špinavých peňazí. Keď totiž Papaleo prenikol do štruktúr takejto organizácie, nahral si všetky rozhovory a má nezvratné dôkazy o Jariabkovej vine.

Kľúčového svedka v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: internet)

Počas svedeckých výpovedí sa mu údajne vyhrážali smrťou. Celú situáciu komplikuje zvláštny postoj slovenských a českých úradov, ktorým Papaleo ponúkol dôkazy ako prvým. O prípad prejavili minimálny záujem, tak sa rozhodol vycestovať do Číny, kde sa hlasových záznamov vyšetrovatelia ujali a Jariabka zadržali. Počas posledného pojednávania sa mu dokonca mal na chodbe vyhrážať aj zástupca slovenského veľvyslanca v Pekingu.

Útočníci, ktorí napadli Papalea, budú teraz čeliť obvineniu z ozbrojenej lúpeže a pokusu o vraždu. Pol hodinu po incidente totiž títo 18-roční až 20-roční mladíci napadli ešte inú ruskú občianku, iba 22-ročnú Sofiu Tolstovovú, ktorú sa takisto pokúšali okradnúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu