Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Razie kukláčov v Bratislave: Z mafiánskej popravy Deáka obvinili piatich sýkorovcov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V prípade vraždy Romana Deáka (†37) vzniesol vyšetrovateľ obvinenie voči piatim osobám. Tie sú členmi zločineckej skupiny „sýkorovci.“ Potvrdila to hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Dozorujúci prokurátor zatiaľ nedostal podnet od vyšetrovateľa na vzatie obvinených do väzby.

Podľa medializovaných informácií počas včerajšej razie, ktorú polícia vykonala v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves a malej obci Rovinka, kukláči zadržali troch mužov podozrivých z 13 rokov starej vraždy - Martina K. (42), Ivana C. (47) a Jurija F. (39). Obvinenia boli vznesené aj voči ďalším dvom Róbertovi L. a Martinovi B., ktorí sú však na úteku.

"Róbert L. bol obvinený za zorganizovanie vraždy Romana Deáka, Jurij F. a Ivan C. za priame vykonanie vraždy a Martin B. a Martin K. za pomoc na vražde," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. Na oboch obvinených na úteku boli vydané medzinárodné a európske zatykače. "Martin B. bol ako riadiaci článok štruktúry skupiny pôsobiacej najmä v Senci a v okolí Špecializovaným trestným súdom už odsúdený na 24 rokov odňatia slobody," dodala Baloghová.

V rámcii policajnej razie bol zadržaný aj ďalší člen sýkorovcov Dávid T., ktorý je okrem obvinenia z členstva v zločineckej skupine stíhaný aj za obzvlášť závažný zločin hrubého nátlaku ako aj zločin vydierania. "V súčasnosti vyšetrovateľ spracováva podnet pre prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na podanie návrhu na vzatie štyroch obvinených do väzby (Jurij F., Ivan C., Martin K., Dávid T.)," uviedla hovorkyňa. Všetkým hrozí výnimočný trest.

Piati obvinení majú byť členmi mafiánskeho gangu „sýkorovci“ a v októbri 1999 sa mali podieľať na vražde podnikateľa Romana Deáka, ktorého meno sa takisto spájalo s podsvetím. Bratislavčana zastrelili 20. októbra 1999 v Dúbravke 19 ranami v jeho luxusnom Mercedese.

Pred smrťou obchodoval s realitami, reklamou, hracími automatmi, ale aj ojazdenými autami. Vo niektorých firmách spolupracoval s už zosnulými mužmi podsvetia – Diničovami a Petrom Steinhübelom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu