Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chytili Slováka vyšetrovaného z mafiánskej vraždy: Podnikateľ sa skrýval na Seychelách!

Zadržaný podnikateľ Marek T. Zobraziť galériu (2)
Zadržaný podnikateľ Marek T. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Ďalší zahraničný úlovok našej polície. Bohatý bratislavský podnikateľ Marek T., ktorého obvinili z vraždy Romana Deáka, skončil za mrežami na Seychelských ostrovoch. Dolapiť ho tam mali v nedeľu, útek si pritom užíval iba pár dní. Policajti z Deákovej vraždy podozrievajú aj ďalších piatich ľudí. Dvaja z nich sú ešte stále na úteku.

Bratislavský podnikateľ Marek T. má údajne robiť biznis s nehnuteľnosťami a v posledných dňoch sa mal dozvedieť obsah svedeckých výpovedí, ktoré naznačujú, že má prsty v zastrelení Roman Deáka z roku 1999. Jeho zatknutie Topkám potvrdili dva od seba nezávislé zdroje.

Policajti údajne chceli Marek T. vypočuť ku Deákovej vražde, no zistili, že podnikateľ odišiel zo Slovenska. Od 23. apríla na neho preto platil medzinárodný zatykač. M.T. sa vybral na dovolenku na Seychelské ostrovy, kde však pobudol na slobode iba pár dní, keďže v uplynulú nedeľu ho zatkla tamojšia polícia. Slovenské úrady pritom o zatknutom podnikateľovi odmietajú presnejšie informovať, keďže ide o živý prípad.

Zavraždený Roman Deák
Zobraziť galériu (2)
Zavraždený Roman Deák  (Zdroj: reprofoto Topky.sk)

Marek T. je tak v poradí už tretím Slovákom, ktorého sa podarilo zadržať v exotickej krajine. V stredoamerickom štáte Belize na krátko zadržali Karola Mella. Ten sa však dostal na slobodu a zdá sa, že na Slovensko sa nechystá. Podobne vo februári privezli vládnym špeciálom na Slovensko hľadaného Viliama Mišenku, ktorého sa podarilo zatknúť vo Venezuele.

Podľa našich informácií môže Marek T. dopadnúť podobne ako Karol Mello, jeho vydávanie na Slovensko bude komplikované. Polícii sa to napriek snahe zatiaľ nedarí.

Marek T. si mal podľa zverejnených informácií objednať vraždu Romana Deáka. Spolu s ním polícia obvinila aj ďalšie osoby, ktoré figurujú v mafiánskych zoznamoch v skupine sýkorovci. Roberta Lališa zvaného Kýbel, Jurija Fejera, Ivana Cuppera, Martina Biháriho zvaného Rus, a Martina Kováča. Bihári a Lališ sú pritom na úteku, ostatní menovaní sú vo väzbe.

Spomenutého podnikateľa malo vo svojich výpovediach identifikovať viacero svedkov, medzi nimi aj istý Daniel V. a Juraj Bílik, zvaný Čapatý, ktorý dlhodobo spolupracoval s Kýblom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu