Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Gučík odmieta podozrenia z úplatkov: Galka vyzval na detektor lži!

Michal Gučík
Michal Gučík

BRATISLAVA – Generálny riaditeľ TA3 Michal Gučík podá dnes trestné oznámenie pre odpočúvanie jeho osoby Vojenským obranným spravodajstvom. Informoval o tom predpoludním na tlačovej konferencii.

„Pevne verím, že v tomto štáte sa nájde konečne spravodlivosť, a právo na to, že už raz takýmto móresom musí niekto odzvoniť," vyhlásil. Dvadsaťdva rokov po revolúcii – veď to je ako keby som sa zobudil pred dvadsiatimi piatimi rokmi,“ vyhlásil dnes pred novinármi Gučík. Odmieta, že by niekedy kšeftoval s ministerstvom obrany, ako to vyplýva z údajného odpočúvania. Svoju nevinu je ochotný dokázať aj na detektore lží.

„Som ochotný podrobiť sa akémukoľvek výsluchu, či som niekedy urobil, dohodol, organizoval alebo čokoľvek robil s ministerstvom obrany,“ konštatoval Gučík. Vyzval však ministra Galka, aby sa mu podrobil tiež. Gučík pustil novinárom aj záznam z rozhovoru s ministrom. V ňom mu Galko tvrdil, že sa nezúčastňuje na žiadnej kampani proti šéfovi TA3. Preto ho vyzval, aby to potvrdil aj na detektore.


Minister obrany je šokovaný, že riaditeľ televízie Gučík nahral ich vzájomný súkromný telefonický rozhovor a zverejnil ho na dnešnej tlačovej konferencii. Minister to povedal novinárom pred zasadnutím brannobezpečnostného výboru.

"Teraz som sa dozvedel, že riaditeľ TA3 Gučík nahral náš súkromný telefonický rozhovor a pustil ho do obehu. Ja som mal včera viacero telefonátov s pánom Gučíkom, kde som rozprával osobné veci, rozprával som sa s ním o mojej chorej starej matke, riešili sme ďalšie spoločné záležitosti," povedal Galko, podľa ktorého ho šéf spravodajskej televízie neupozornil, že si to nahráva a povedal, že volá ako priateľ. Ku Gučíkovi sa Galko v telefonáte podľa vlastných slov choval veľmi priateľsky a z ľudského hľadiska sa mu zaručil, že urobí všetko preto, aby kauza odpočúvania bola vyšetrená a vinníci potrestaní.

 "Pýtam sa, čo urobí riaditeľ televízie v prípade, že sa ukáže, že nelegálne nahral a zverejnil súkromný telefonický rozhovor medzi ním a členom vlády? Pán Gučík touto minútou u mňa ako človek ľudsky skončil. Neviem, čo si mám o tom myslieť," vyhlásil minister.
     
 Gučík dnes na tlačovej konferencii pustil záznam telefonátu s ministrom, kde mu Galko vysvetľoval, že sám zisťuje, čo sa v kauze deje. Minister celú vec v telefonáte označil za špinavú politickú hru a ubezpečil Gučíka, že proti nemu nič neorganizuje. "Ospravedlňujem sa, že som si to nahral, ale aby som si to pamätal," odôvodnil Gučík.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu