Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Povolebný šok: Michal Gučík končí v TA3, smeruje vraj na post ministra kultúry!

Michal Gučík
Michal Gučík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - "Spravodajská televízia TA3 bude mať nového riaditeľa. Podľa informácii blogu jej súčasný generálny riaditeľ Michal Gučík vo funkcii onedlho končí. Výmena prichádza krátko po voľbách," uvádza sa v správe, ktorú dnes zverejnila novinárka Miroslava Kernová. Niektoré médiá doplnili, že je vraj vážnym kandidátom na post ministra kultúry.

Gučík nastúpil do TA3 na konci roka 2010 a do reorganizácie sa pustil zostra, keď po pár týždňoch vymenil zariadenie svojej kancelárie. Ako sa vtedy Topkám podarilo zistiť, nemali v nej chýbať nové stojanové hodiny, koberec s dlhými štetinami a kožená sedačka.

Za jeho pôsobenia však prišlo aj k zmene vizuálu televízie a grafiky vysielania, čo malo aj pozitívny vplyv na zvýšenie sledovanosti. "Televízia pod jeho vedením však prešla skôr výraznou zmenou obalu, menej obsahu. Krátko po príchode sa nečakane rozlúčil s vedením spravodajstva - Richardom Dírerom a Norou Gubkovou. Po nich nasledovali odchody ďalších redaktorov. Televízia mala problém získať za nich skúsené náhrady. To sa odrazilo aj na znížení kvality spravodajstva," napísala Kernová.

Gučik sa postaral o medializáciu televízie aj vďaka galavečeru s Larry Kingom, rovnako ako aj kauzou odpočúvania Vojenským obranným spravodajstvom. "Šéf TA3 bol medzi odpočúvanými. Podľa TA3 generálna prokuratúra obvinila príslušníkov VOS, ktorí sa podieľali na odpočúvaní. Kauza nie je ešte uzatvorená," uvádza sa na blogu.

Gučík na zverejnené informácie reagoval slovami: "Vo funkcii skončím, keď sa tak rozhodnem". TA3 nechce situáciu komentovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu