Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Šokujúce tajnosti z Weissovej zmluvy: Odmena 700 tisíc, odstupné 1,3 milióna eur!

Weiss sa o miesto báť nemusí Zobraziť galériu (2)
Weiss sa o miesto báť nemusí

BRATISLAVA – Potom, čo sa verejnosť dozvedela, že reprezentačný tréner Vladimír Weiss dostáva mesačne neuveriteľných 34-tisíc eur, vyšla na povrch ďalšia šokujúca skutočnosť. Výsmechy novinárom na tlačovke, že on predsa berie viac mohli vyznieť viac ako vtipne. Až do chvíle kým dnes médiá nezverejnili, že za postup na majstrovstvá Európy by dostal až 700-tisíc eur.

Denník Plus jeden deň zverejnil zmluvu medzi futbalovým zväzom a Weissom z 13.7.2010, ešte z čias šéfovania Františka Laurinca. Potvrdilo sa, že mesačný plat lodivoda je 35 tisíc mesačne a navyše za každý zápas, ktorý vedie z lavičky dostane 3 až 5 tisíc eur. V článku 4 je však najzaujímavejšia pasáž. Podľa neho totiž v prípade postupu na ME mal tréner nárok na prémiu 700tisíc eur, v prípade barážového umiestnenia 150 tisíc eur. Ak Weiss zostane na lavičke, to isté pre neho platí aj v kvalifikácii na MS 2014 v Brazílii. Reprezentačný kouč je navyše neodvolateľný.

Dôvodom je klauzula, podľa ktorej by v prípade odvolania musel zväz zaplatiť odstupné vo výške všetkých mesačných platieb až do 30.11. 2013. Obrazne povedané, ak by dostal padáka dnes, na účte by mu pribudlo okamžite 38 mesačných platov, teda  1 330 000 eur! Za to by si mohol kúpiť 147 áut nižšej triedy, dom na jednom z najlukratívnejším miest USA Holywood Hills, či desať letov do vesmíru. Hill

 Weissove slová na poslednej tlačovke, na ktorej sa ospravedlňoval novinárovi za hrubé správanie, tak naberajú nový rozmer. Keď sa ho totiž pýtali, či sú pravdivé sumy o 34 tisícovom plate, iba sa usmial a povedal: „Nevadí mi zverejnenie financií, lebo ja som nič neukradol. Naopak, do tejto republiky sme priniesli peniaze, ktoré sa tu zdaňujú. Zverejnenie môjho platu a mojej zmluvy však  vidím ako účelovú, sofistikovanú vec. Tie informácie nie sú pravdivé, možno vás poteším, zarábam viac," vyhlásil Weiss.

A ešte jedno porovnanie na záver. Americký prezident Barack Obama dostáva mesačne plat 33 tisíc dolárov. Weiss sa tak môže pochváliť ďalším tromfom. Berie totiž viac ako najmocnejší človek planéty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu