Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Polícia vyšetruje kladenie prekážok na železničné trate: Podozrivé sú mladistvé osoby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

STARÁ TURÁ – Železničná polícia vyšetruje v okolí Starej Turej viacero prípadov, keď páchatelia naukladali na koľaj pred jazdou vlaku prekážky. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.

O prekážkach na železničnej trati informovalo i mesto Myjava. "Do oceľovej tyče, ktorá bola zapichnutá v koľajisku, narazil vlak 24. januára, 3. februára narazil do drevených dosiek naukladaných na trať a 7. februára pre zmenu do naukladaných paliet," uviedlo mesto na sociálnej sieti.

V Trenčianskom kraji sa sporadicky vyskytujú takéto prípady, väčšinou k nim dochádza v období prázdnin alebo v dňoch mimoškolského vyučovania. Zo spáchania uvedených skutkov sú podozrivé maloleté resp. mladistvé osoby.

"Železničná polícia apeluje na rodičov, aby svoje deti naučili, že železnica nie je v žiadnom prípade miestom na hranie. Rodičia by mali dôsledne deťom vysvetliť, čo môžu takéto riskantné hry znamenať, ako sa môže zdanlivo nevinná hra skončiť až tragicky," uviedol krajský hovorca polície.

Viac o téme: Polícia PrekážkyStará TuráŽelezničné trateMladistvé osoby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu