Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najvyšší súd vytýčil termín v prípade pripravovanej vraždy spoločníka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR (NS SR) vytýčil termín verejného zasadnutia - odvolacieho konania s obžalovanými Jaroslavom D. a Michalom D., ktorí v minulosti pripravovali vraždu svojho spoločníka a ktorých minulý rok neprávoplatne odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

Odvolacie konanie je podľa rozvrhu práce na stránke NS naplánované na 26. februára. ŠTS odsúdil dvojicu za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu 8. novembra minulého roku. "Súd dvoch obžalovaných uznal za vinných a uložil obžalovanému Jaroslavovi D. úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 11 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň trest prepadnutia veci a ochranný dohľad na dva roky," informovala v pondelok hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Podľa jej slov uložil ŠTS spoluobžalovanému Michalovi D. súhrnný trest odňatia slobody vo výmere 12 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia a ochranný dohľad na tri roky.

Dvojicu zobral do väzby ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, koncom septembra 2018, keď boli stíhaní za prípravu úkladnej vraždy a nedovolené ozbrojovanie. Jaroslav D., ktorý bol v tom čase IT špecialistom, podľa polície pripravoval vraždu svojho spoločníka vo firme. Motívom mali byť finančné nezhody v ich spoločnom podnikaní. Popradčan požiadal 42-ročného Michala D. z Ružomberka, aby mu zohnal zbraň. Mal záujem o dlhú automatickú zbraň so zásobníkmi a nábojmi. Michal D. mu za tisíc eur zohnal samopal s odstráneným výrobným číslom.

Viac o téme: SpoločníkPrípadPokus o vražduNS SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu