Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Uspokojujete sa v pohodlí domova? Zbystrite pozornosť! Polícia upozorňuje na zvrátený podvod

Žena.
Žena. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Kliknete si občas na stránky pre dospelých? V tom prípade by ste určite nemali ignorovať varovanie, ktoré na sociálnej sieti zverejnila polícia. Správa, ktorá sa šíri na internete, je totiž podľa ochrancov zákona hoax.

O čo vlastne ide? O podvodný e-mail, ktorého cieľom je vylákať z dôverčivých ľudí peniaze. Anonym v správe píše, že má úplný prístup k vášmu zariadeniu. "Sledoval som ťa už niekoľko mesiacov. Faktom je, že ste boli infikovaní škodlivým softvérom prostredníctvom stránky pre dospelých, ktorú ste navštívili," znie v úvode. 

Prečítajte si aj: Správa o únosoch detí vystrašila Slovákov! Paniku má šíriť Katarína, tvrdá reakcia polície

Autor potom opisuje, ako získal kontrolu nad počítačom a vyhráža sa, že ak nedostane mastnú sumu, budete pykať. "Urobil som video ukazujúce v ľavej polovici obrazovky, ako masturbujete, a v pravej polovici vidíte video, ktoré ste sledovali. Jediným kliknutím môžem toto video poslať všetkým vašim kontaktom z pošty a sociálnych sietí," píše . 

Dostala sa podobná vyhrážka aj k vám? Nestresujte. Polícia ubezpečila, že ide o hoax. Odporúčanie je jasné - na nič podobné nereagujte!

Viac o téme: PodvodMailHoax
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu