Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Správa o únosoch detí vystrašila Slovákov! Paniku má šíriť Katarína, tvrdá reakcia polície

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TASR)

BRATISLAVA - Na sociálnej sieti sa znova začala šíriť správa o neznámych únoscoch. Úradovať mali v bielej dodávke, tentokrát ich údajne zazreli v Čachticiach. Informácia okamžite vyvolala paniku. A reakcia polície na seba nenechala dlho čakať. Ide o hoax, tvrdia ochrancovia zákona. Autorka príspevku sa ale bráni.

Správu mala od štvrtka na sociálnej sieti šíriť Katarína. "Prosím Vás, priatelia, pozor na bielu dodávku, dvaja muži pred chvíľou chceli uniesť moju dcéru s kamarátkou, čakám políciu, prosím Vás, davajte pozor na deti...," stálo v príspevku. Status mal za pár hodín takmer 6000 zdieľaní.

Na sociálnej sieti sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

Aký je však problém? Podľa správy mala byť do prípadu zainteresovaná aj polícia. Trenčianski policajti ale potvrdili, že neevidujú žiadny pokus o únos. "Ide preto o hoax, ktorý jednoznačne šíri paniku. Pomaly sa začal objavovať aj v iných statusoch, a tiež na Instagrame," ozrejmila polícia.

Autorka sa bráni, predvolanie na políciu

Samotná Katarína si aj napriek tomu stojí za svojím tvrdením. Tých, ktorí ju upozorňujú, že polícia jej správu označila ako poplašnú, presviedča napríklad snímkou obrazovky telefónu, ktorá má zachytávať jej telefonát na tiesňovú linku.

Autorka príspevku sa bráni.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook K.J.K.)

"Ako to môže byť hoax, keď som volala 158, bola vyslaná hliadka, ktorá bola u nás v byte, nechápem," argumentuje prostredníctvom internetu.

Katarína takto opísala priebeh udalosti, ktorú údajne nahlásila.
Zobraziť galériu (5)
Katarína takto opísala priebeh udalosti, ktorú údajne nahlásila.  (Zdroj: Reprofoto:Facebook K.J.K.)

Na otázky verejnosti o niečo cez minútu trvajúcom hovore polícia reagovala, že oznámenú udalosť preverili. Opäť ale jasne zdôraznili, že žiadnemu pokusu o únos nedošlo.

"Aj keď v prípade dodávok, ktoré unášajú deti sa v drvivej väčšine takmer vždy jedná o hoax, každé, čo i len najmenšie podozrenie vždy preveríme a boli by sme prví, ktorí by verejnosť informovali o takejto závažnej udalosti," dodala polícia. Autorku statusu, ktorá podľa nej len šíri paniku, plánujú predvolať na príslušné oddelenie. O ďalšom posune v prípade vás budeme informovať.

Viac o téme: HoaxPolícia Biela dodávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu