Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Láska to nebola! Dvom Slovenkám hrozí basa, polícia ich obvinila zo sobášnych podvodov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Polícia odhalila sobášne podvody. Obvineniu čelia dve Slovenky, ktorým po dokázaní viny hrozí trest straty slobody až na osem rokov. Trestný zákon takéto prípady kvalifikuje ako prevádzačstvo.

Prvý prípad siaha do roku 2015. V súčasnosti už 28-ročná Košičanka vycestovala do Írska, kde uzatvorila sobáš s 37-ročným Pakistancom. Manželia však spolu žili len formálne. Muž po svadbe požiadal o povolenie na pobyt v Írsku, ktoré aj získal. Žena dostala odmenu 3.000 eur. Košičanka je stíhaná na slobode. Polícia uviedla, že po dokázaní viny jej hrozí trest odňatia slobody na dva až osem rokov.

Čítajte aj: Slovákom vyvolávajú podozrivé čísla zo zahraničia: FOTO Polícia varuje, za nijakých okolností ich nedvíhajte


Druhý prípad sa takisto týka východného Slovenska, konkrétne okresu Snina. V terajšej dobe 31-ročná Slovenka uzatvorila sobáš na matrike v anglickom Bristole. Svadba sa uskutočnila v roku 2012. Jej manželom sa stal 36-ročný občan Bangladéša. Hneď po sobáši dostala 1.000 libier (takmer 1.200 eur). Či mala dostať viac, je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Láska to nebola! Dvom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/WWMT-TV)

Muž ako občan tretej krajiny tak mohol získať trvalý alebo prechodný pobyt na území Veľkej Británie alebo iného členského štátu EÚ. Úrady v Anglicku oň žiadal viackrát, do dnešného dňa mu však nebolo udelené. Aj táto Slovenka je stíhaná na slobode a hrozí jej rovnaký trest.

„Opakovane upozorňujeme na riziká takéhoto sobáša. Vidina ľahko získaných peňazí je síce lákavá, ale treba myslieť aj na následky,“ pripomenuli predstavitelia zákona. Tí zdôrazňujú, že ide o trestný čin a sobáš sa nedá anulovať. „Je potrebné rozviesť sa podľa zákonov Slovenskej republiky. Neraz sa však stane, že cudzinci po sobáši „zmiznú“, a o to ťažšie a zdĺhavejšie je s dotyčným rozviesť sa,“ doplnili.

Viac o téme: PodvodSobášPrevádzačstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu