Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mrazivý pohľad na panelák v Prešove: VIDEO Z vybuchnutej bytovky zostali už len ruiny

Tretí deň demolácie bytovky na Mukačevskej ulici v Prešove. Zobraziť galériu (13)
Tretí deň demolácie bytovky na Mukačevskej ulici v Prešove. (Zdroj: TASR – Roman Hanc)

PREŠOV - S odvozom a uskladnením sutín z bytového domu na Mukačevskej ulici č. 7 v Prešove, ktorý zničil výbuch plynu a následne ho demontoval stroj z Česka, sa vo štvrtok nezačne. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek. Ako uviedol, na mieste ešte pokračujú záchranné práce a priestor naďalej zostáva pod dohľadom polície.

"V čo najkratšom čase bude určená vhodná skládka, kde sa budú postupne vyvážať všetky sutiny z bytového domu. Na skládke bude zabezpečené vytriedenie predmetov a osobných vecí obyvateľov bytového domu na Mukačevskej č. 7. Všetky úkony realizujeme a budeme realizovať v úzkej koordinácii s Okresným úradom a políciou," vysvetlil Tomek.

Ukončili prvú fázu asanácie bytovky, v ktorej vybuchol plyn

Mimoriadna situácia v Prešove podľa jeho slov potrvá dovtedy, kým nebudú ukončené záchranné práce a nepominú všetky okolnosti ohrozujúce život a zdravie občanov. Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici č. 7 na prešovskom sídlisku 6. decembra neprežilo sedem ľudí, jedna osoba je naďalej nezvestná.

Tretí deň demolácie 12-podlažnej bytovky na Mukačevskej ulici

Nepodarilo sa ju nájsť ani počas doterajšej sanácie budovy. Bytovku začali búrať v pondelok (16. 12.) a skončili v stredu (18. 12.) popoludní. Krízový štáb napokon rozhodol, že je potrebné ju asanovať celú. Okrem zničenej bytovky museli svoje domovy dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov. Tí sa však následne vrátili do svojich bytov.

Tretí deň demolácie bytovky
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: TASR – Roman Hanc)

Viac o téme: VýbuchBytovkaDemoláciaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu