Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dvojica sotila 79-ročnú dôchodkyňu zo schodov: Súd ich zobral do väzby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Samosudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I zobral v utorok do väzby Moniku P. a Iva B., ktorí počas víkendu v bratislavskej bytovke zhodili 79-ročnú starenku zo schodov a spôsobili jej ublíženie na zdraví.

Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak. Ženu sudca zobral do väzby z dôvodu ovplyvňovania svedkov a z dôvodu možného pokračovania v trestnej činnosti a muža okrem toho aj z dôvodu možného úteku. Rozhodnutie nie je právoplatné. Dvojicu na zasadnutie v utorok eskortovali z cely policajného zaistenia. Pre médiá sa nevyjadrili a ani neoľutovali svoj čin.

Polícia, ktorá o prípade informovala v pondelok (16.12.) na sociálnej sieti, oboch obvinili z ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania sa. Obvinení 43-ročná Monika P. z Nového Mesta nad Váhom a 29-ročný občan Českej republiky Ivo B. sa mali v sobotu (14. 12.) v noci 79-ročnej susede vyhrážať zabitím a následne ju fyzicky napadnúť a zhodiť zo schodov.

Suseda, ktorá ich prišla upozorniť na hlučné správanie, utrpela zranenia, s ktorými bola prevezená do nemocnice. Muž so ženou sa podľa polície po útoku zavreli v byte a odmietali policajtom otvoriť. Otvorili až po príchode policajného vyjednávača a pohotovostného policajného útvaru. Hrozí im trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.

Viac o téme: VäzenieDôchodkyňaUblíženie na zdravíSúd Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu