Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNE Youtuberov Daňa a Vaského zadržala NAKA: Podozrenie z násilnej trestnej činnosti

Martin Daňo
Martin Daňo (Zdroj: archív Martin Daňo)

BRATISLAVA - Agresívneho youtubera a kandidáta na prezidenta Martina Daňa, ktorý má na krku viacero obvinení, zadržala NAKA. Spolu s ním aj Rudolfa Vaského, s ktorým Daňo vysielal reláciu Takže tak.

O zadržaní Daňa informovala polícia na svojom Facebooku. Vyšetrovateľ žiada vzatie do väzby. "Vyšetrovateľ NAKA zadržal dnes dve osoby (M.D., R.V.) podozrivé z násilnej trestnej činnosti. Momentálne prebiehajú procesné úkony, zatiaľ nie je možné poskytnúť žiadne informácie," informovala polícia. 

MIMORIADNE! NAKA obvinila youtubera Daňa, ktorý obhajoval Kočnera: Daňové podvody na Bašternáka

Daňo sa spolu s Vaskym v youtubovej relácii vyhrážali rôznym ľuďom, napríklad aj Lucii Ďuriš Nicholsonovej. Okrem iného, podľa medializovaných informácii Daňa platil aj Marian Kočner, ktorého obhajoval aj po tom, ako prokurátor podal návrh na obžalobu Kočnera v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Nedávno bol Daňo opäť obvinený z daňových podvodov. 

Kráľ firiem

Daňo figuruje vo viacerých firmách, v ktorých má uvedenú francúzsku adresu. Pobyt v Paríži má od roku 2003. Neúspešný kandidát na prezidenta však pôsobí na Slovensku. Jedna z firiem, v ktorej Daňo pôsobí ako konateľ, sa volá SMER spol. s r. o.

Spoločnosť bola založená v roku 2008 a jedným zo spoločníkov je SYSOON SARL, ktorej konateľom je rovnako Martin Daňo. V SYSOON SARL je spoločníkom firma E.V.I.A.N. spol. s r. o., v ktorej je konateľom opäť Martin Daňo, avšak už nie jediným. Daňo okrem toho založil portál Ginn a na kanáli Youtube vysiela reláciu, v ktorej sa napríklad Lucii Nicholsonovej vyhrážal roxorovou tyčou alebo robil "Prvý povražedný rozhovor s Marianom Kočnerom".

Viac o téme: ZadržaniePolícia Rudolf VaskyMartin Daňo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu