Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

MIMORIADNE! NAKA obvinila youtubera Daňa, ktorý obhajoval Kočnera: Daňové podvody na Bašternáka

Martin Daňo
Martin Daňo (Zdroj: archív Martin Daňo)

BRATISLAVA - Youtuber Martin Daňo, ktorého, podľa medializoavných informácií, mal platiť aj Marian Kočner, má ďalší malér. Na krku má obvinenie z daňového podvodu.

Na pochybné podnikanie neúspešného kandidáta na prezidenta už médiá upozorňovali. Okrem toho, že je konateľom v desiatkach rôznych firiem, likviduje aj firmu po mafiánovi či propaguje produkty obhajcu Mariana Kočnera Michala Mandzáka, ktorému aj stránku jeho firmy spravuje. 

Agresívny youtuber a neúspešný kandidát na prezidenta: Daňov SMER ako likvidátor mafiánskej firmy

Daňo dlhuje štátu vyše 800-tisíc eur a doteraz dlhy poriadne nevysvetlil. Okrem iného je známy aj tým, že vulgárne napáda iných ľudí či sa o nich vyjadruje s dešpektom, pričom zavádza a konšpiruje. Youtuber má teraz na krku obvinenie zo spáchania daňového podvodu. 

"Vyšetrovateľ NAKA obvinil Martina D. zo spáchania daňového podvodu. Martin D. ako konateľ obchodných spoločností so sídlom v Bratislave si v priebehu rokov 2011 a 2012 neoprávnene uplatnil nárok na vrátenie DPH za objednané služby bez reálneho plnenia. Tie sa mali týkať spracovania dát a poradenských služieb. Takýmto spôsobom si mal neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie DPH v celkovej výške 187 822,- €. Obvinenému hrozí za uvedené konanie trest odňatia slobody až na 5 rokov.," informovala polícia na sociálnej sieti. 

Likvidátor v mafiánskej firme

Daňova spoločnosť SMER spol. s.r.o. je uvedená ako likvidátor firmy ERPA spol. s r.o.. V nej do roku 1998 figurovali mafiánski bratia Diničovci Eduard a Róbert. Bossom bol Eduard, ktorý v časoch, keď robil vyhadzovača v jednom bratislavskom podniku, vybíjal si agresivitu na hosťoch.

Diničovci vlastnili nehnuteľnosti po Bratislave v hodnote niekoľko desiatok miliónov korún. Neskôr sa dostali do sporu so sýkorovcami, ktorých nový boss si chcel upevniť pozíciu v podsvetí. Keďže jediný jeho konkurent bol Eduard Dinič, rozhodol sa ho zavraždiť.

Kráľ firiem

Daňo figuruje vo viacerých firmách, v ktorých má uvedenú francúzsku adresu. Pobyt v Paríži má od roku 2003. Neúspešný kandidát na prezidenta však pôsobí na Slovensku. Jedna z firiem, v ktorej Daňo pôsobí ako konateľ, sa volá SMER spol. s r. o.. Spoločnosť bola založená v roku 2008 a jedným zo spoločníkov je SYSOON SARL, ktorej konateľom je rovnako Martin Daňo.

V SYSOON SARL je spoločníkom firma E.V.I.A.N. spol. s r. o., v ktorej je konateľom opäť Martin Daňo, avšak už nie jediným. Daňo okrem toho založil portál Ginn a na kanáli Youtube vysiela reláciu, v ktorej sa napríklad Lucii Nicholsonovej vyhrážal roxorovou tyčou alebo robil "Prvý povražedný rozhovor s Marianom Kočnerom".

Viac o téme: PodvodNAKAMartin Daňo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu