Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bašternákova guľovnica alebo minirevolver! Zabavené zbrane po daňovom podvodníkovi sú na predaj

Ladislav Bašternák mal viacero zbraní Zobraziť galériu (4)
Ladislav Bašternák mal viacero zbraní (Zdroj: TASR, Topky )

BRATISLAVA - Po siedmich mesiacoch nastal posun v prípade majetku odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka. Ten mal vo svojom vlastníctve okrem bežných vecí aj strelné zbrane rôzneho kalibru. Majetok sa ide v týchto dňoch rozpredávať.

O prípade Bašternákových zbraní informoval denník SME. Bašternákov majetok je teraz v konkurze a veci sa okolo neho začali posúvať až po siedmich mesiacoch. O predaji rozhodla konkurzná správkyňa Lenka Ivanová, ktorá začala s rozpredajom majetku.

Začne sa pätnástimi zbraňami

Ponuka Bašternákovho majetku, ktorý sa rozpredáva, obsahuje zatiaľ iba spomínané strelné zbrane z jeho súkromnej zbierky. Ivanová o tom informovala na internetovom registri úpadcov. Zbierka pätnástich zbraní teda padne ako prvá. Dokopy predstavuje sumu 22 599 eur a nechýba v nej guľovnica, minirevolver či iné pištole.

Bašternákova guľovnica alebo minirevolver!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Práve spomínaná guľovnica predstavuje položku s najvyššou sumou. Ide o opakovaciu guľovnicu za 3800 eur, zatiaľ čo najmenšiu čiastku v zbierke predstavuje minirevolver NorthAmericanArms za 150 eur. Prípadní záujemcovia môžu konkurznú správkyňu kontaktovať, no musia sa preukázať zbrojným preukazom.

Ladislav Bašternák
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Čakalo sa od mája

Dlhých sedem mesiacov trvalo, kým sa pristúpilo k rozpredávaniu majetku, pričom spomínané zbrane predstavujú len zlomok toho, čo všetko odsúdený Bašternák vlastnil. Z rozpredaných vecí sa vyplácajú prihlásené pohľadávky a zvyšok, ktorý zostal, prepadáva štátu. Ani tento konkurz sa nezaobišiel bez kritických ohlasov.

Pochybenia sa objavili napríklad v kontexte toho, že pri zostavovaní súpisu Bašternákovho majetku sa pozabudlo na položky, ktoré podnikateľ krátko pred trestom "hádzal cez palubu". Napríklad vilu pod Slavínom daroval manželke, to isté postihlo apartmánový dom na Donovaloch, áut či iných podielov vo firmách.

Bašternákova guľovnica alebo minirevolver!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Braňo Bibel)

Ivanová sa v zozname sústredila hlavne na byt v komplexe Bonaparte. Do jesene minulého roka ho obýval expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico. Ďalej sú to spomínané zbrane a 12-tisíc eur na účte v banke a firmu s ručením obmedzeným.

Viac o téme: ZbraneLadislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu