Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tragická nehoda autobusu zasiahla celú Nitru! Mesto ihneď koná, mimoriadna pomoc

Vedenie mesta na čele s Marekom Hattasom v kontexte tragickej nehody koná. Zobraziť galériu (4)
Vedenie mesta na čele s Marekom Hattasom v kontexte tragickej nehody koná. (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič, Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

NITRA - Mesto je zhrozené a blízkym vyjadrujú úprimnú sústrasť. Dnešná tragédia pri Nitrianskych Hrnčiarovciach, ktorá zasiahla celé Slovensko, sa dotýka aj mestského úradu v Nitre a samotného primátora Mareka Hattasa. Vedenie mesta robí, čo môže, aby zraneným poskytlo všetko potrebné. Mŕtvych je podľa posledných informácií záchranárov najmenej dvanásť.

Pre Topky sa vyjadril hovorca mesta Tomáš Holúbek, ktorý komentoval nasledujúce kroky mesta Nitra. "My tam ideme momentálne poslať nejaké deky a čaj. Zisťujeme či môžeme poskytnúť súčinnosť vzhľadom potreby ubytovať tých ľudí, či ich niekam umiestniť," tvrdil hovorca mesta Holúbek.

Tragická nehoda autobusu zasiahla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Zranených prevážali do blízkej obce. "Ide o stredisko v kultúrnom dome v obci Jelenec. Ľudí by mali prevážať tam. Ak však budú potrebovať, sme pripravení poskytnúť nejaké mestské priestory. To je zatiaľ všetko, čo z hľadiska pomoci mesta môžem povedať," pokračuje Holúbek.

Mesto chce poskytnúť zraneným aj niektoré mestské priestory
Zobraziť galériu (4)
Mesto chce poskytnúť zraneným aj niektoré mestské priestory  (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)


ČIERNY DEŇ pre Slovensko! FOTO Pri nehode autobusu za Nitrou zahynulo 12 ľudí, ďalší bojujú o život


Vzniklo improvizované centrum

V kultúrnom dome v Jelenci vzniklo improvizované krízové centrum, ktoré bude pomáhať zvládnuť situáciu po tragickej nehode autobusu pri Malante neďaleko Nitry. Ako uviedol prednosta Okresného úradu v Nitre Karol Borik, na mieste nehody, pri ktorej zahynulo niekoľko cestujúcich a viacerí sa ťažko zranili, sú už všetky záchranárske a krízové zložky.

„Je to skutočne mimoriadna situácia. Zasahujú príslušníci polície záchranárskych zložiek i Slovenského Červeného kríža. Poskytli sme zberné autobusy i ďalšiu potrebnú techniku,“ uviedol Borik. Ako doplnil, do kultúrneho centra v Jelenci sú zvážaní niektorí ľudia z havarovaného autobusu. Na mieste sú už aj policajní psychológovia, ktorí komunikujú s rodinnými príslušníkmi zranených i s pozostalými obetí nehody.

Oslovia aj okresný úrad

Vedenie mesta je tiež v súvislosti s touto tragédiou pripravené spolupracovať aj s ďalšími inštitúciami. "Korigujeme tú činnosť aj s okresným úradom. Ak bude treba, budeme reagovať na nejaký aktuálny vývoj. Je to hrozná, ľudská tragédia. Je to udalosť, ktorá presahuje naše chápanie. Sme z toho zhrození. Chceli by sme vyjadriť úprimnú sústrasť obetiam," uzavrel Holúbek.

Tragická nehoda autobusu zasiahla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia SR)

Pri dnešnej tragickej nehode v katastri obce Nitrianske Hrnčiarovce, kde sa zrazil autobus s nákladným autom prišlo podľa doterajších informácií najmenej 12 osôb. Na mieste zasahovalo sedem sanitiek a dva vrtuľníky, čo potvrdilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Viac o téme: MestoNitraMarek Hattas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu