Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrť Patrika (†14) v Nitre: Chlapca zavalila časť stromu, po vyše mesiaci rázny krok na mieste tragédie

Smrť Paťka zarmútila celé Slovensko. Zobraziť galériu (3)
Smrť Paťka zarmútila celé Slovensko. (Zdroj: TASR, zstopolovanr)

NITRA - Slovenský vodohospodársky podnik už má súhlas na výrub stromu, ktorého konár koncom septembra usmrtil 14-ročného chlapca. Samotný výrub podľa hovorcu podniku Mariána Bocáka v najbližších dňoch vykoná firma, ktorá má na takéto práce poverenie.

Mesto Nitra vydalo povolenie na výrub aj v prípade ďalších piatich stromov pri vodnom toku Nitra, ktoré rastú na cirkevných pozemkoch.

Prečítajte si aj: Vyjadrenie školy po smrti žiaka Patrika (14): Psychologická pomoc deťom, no zásadná otázka bez odpovede

Miesto nešťastnej udalosti je v správe štátneho Slovenského vodohospodárskeho podniku. Bocák však pripomína, že o cyklochodník sa na základe nájomnej zmluvy má starať mesto Nitra.

„V tejto zmluve sú tiež upravené povinnosti prevádzkovateľa cyklotrasy, pričom za bezpečnosť zodpovedá prevádzkovateľ voči osobám, ktoré používajú cyklistickú cestu a pešiu dopravu,“ tvrdí Bocák. Dodal tiež, že náhradná výsadba už nebude v bezprostrednej blízkosti cyklotrasy.

Patrikovo úmrtie zasiahlo všetkých,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Ivanka pri Nitre)

Po zodpovedných sa zľahla zem

Mesto Nitra krátko po tragédii informovalo, že ešte 4. marca upozornilo Slovenský vodohospodársky podnik na zlý stav stromu. Vodohospodári podľa Henricha Vargu z Mestského úradu v Nitre odpovedali, že strom nie je na ich pozemku.

Smrť Patrika (†14) v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Milan Ivanič)

Konár stromu usmrtil 14-ročného žiaka základnej školy 30. septembra. Na území Slovenska fúkal v ten deň veľmi silný vietor, ktorý lámal konáre stromov a niekde aj celé stromy.

Desivá scéna sa odohrala pred očami žiakov zo ZŠ Topoľová. V tom čase bola trieda na vychádzke, údajne v rámci branného cvičenia. Patrik zomrel na mieste. Jeho dvaja spolužiaci skončili v nemocnici so zraneniami.

Viac o téme: StromSmrťVýrubŠkolákNitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu