Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO mrazivých nehôd v Trenčianskom kraji: Smrť si už brúsila zuby, toľká nezodpovednosť!

V Trenčianskom kraji došlo k vážnym dopravným nehodám. Zobraziť galériu (5)
V Trenčianskom kraji došlo k vážnym dopravným nehodám. (Zdroj: KR PZ Trenčín)

TRENČÍN - Rýchla jazda a alkohol. To boli dôvody dopravných nehôd, ku ktorým došlo v Trenčianskom kraji. Napriek tomu, že fotografie pôsobia hrozivo, nik neprišiel o život. Vodiči však utrpeli vážne zranenia. Obaja so svojimi vozidlami skončili v stromoch.

Jedna z havárií sa odohrala 3. novembra, zasahovali pri nej policajti z Nového Mesta nad Váhom. Auto skončilo v strome vedľa cesty a zranili sa celkom tri osoby. 

V Trenčianskom kraji došlo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

 "Podľa doterajších zistení vodič motorového vozidla Seat Toledo jazdil po ceste II/581 od obce Hrašné smerom na Starú Turú. V tiahlej pravotočivej zákrute pri vodnej nádrži Dubník vodič Seatu v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky dostal s vozidlom šmyk. V dôsledku toho vyšiel s vozidlom vľavo mimo cestu do priekopy a narazil do stromu," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

V Trenčianskom kraji došlo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

Ťažké zranenia utrpel práve vodič auta. Spolujazdci našťastie vyviazli s ľahkými zraneniami. Škodu predbežne vyčíslili asi na 2000 eur. "Vodičovi bola odobratá krv na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných omamných látok v nemocnici. Kvôli zraneniam nebol schopný vykonať dychovú skúšku na mieste nehody. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," dodala Antalová.

Posilnil sa alkoholom

O nič lepšie nepôsobila ani nehoda, ku ktorej došlo na účelovej komunikácii neďaleko obce Ďurďové, presnejšie v lokalite medzi územnými obvodmi obce Čelkova Lehota časť Briestenné.

"Vodič OMV zn. Opel Astra jazdil po uvedenej ceste v smere od cesty III/1947 nad MČ Briestenné do obce Ďurďové. V dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a stavu a povahe vozovky, v uvedenom úseku cesty prešiel vpravo mimo cestu, kde narazil prednou časťou vozidla do stromov," opísala Antalová.

V Trenčianskom kraji došlo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

Náraz bol mimoriadne silný. Pod ťarchou vozidla sa zlomili dva stromy. Vozidlo zostalo prevrátené na ľavú stranu. Vodič utrpel vážne zranenia. Napokon sa však ukázalo, že v tomto prípade nešlo len o nepozornosť. "Vodič nafúkal 0,78 mg/l, čo predstavuje 1,63 promile alkoholu," uzavrela policajná hovorkyňa.

V Trenčianskom kraji došlo
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ Trenčín)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu